Mark Hofman
Mark Hofman Tech 26 mrt 2019

Avengers: Endgame officieel langste Marvel-film ooit!

Over minder dan een maand kunnen we eindelijk Avengers: Endgame bewonderen in de Nederlandse bioscopen. De hype rondom het vervolg van Infinity War is gigantisch, net als de duur van de film overigens. De website van AMC is achter de speelduur van Endgame gekomen en het mag duidelijk zijn: dit is Marvel’s langste film ooit!

Avengers: Endgame langste Marvel-film ooit!

In 2018 wist Avengers: Infinity War te scoren als een malle. Het geweldige verhaal over deze groep superhelden hebben het Marvel-universum wederom wat kleur gegeven door een episch verhaal te presenteren in een fantastisch jasje. Maar waar deze film elke Marvel-fan voorzag van datgeen wat er gezocht werd, lijkt dit slechts een voorproefje te zijn geweest op het echte werk. Avengers: Endgame verschijnt over iets minder dan een maand in de bioscopen en dat betekent dat we ons op kunnen maken voor een groots spektakel. En met groots bedoelen we vooral een hele lange zit.

Marvel lanceert met Avengers: Endgame namelijk zijn langste film ooit gemaakt. De film is gisteren opgedoken op zowel de AMC Theatre website als IMDb, waardoor we inzicht hebben gekregen in de speelduur. Avengers: Endgame gaat 182 minuten duren, wat betekent dat we drie uur en twee minuten lang vermaakt worden door dit nieuwe Marvel-verhaal. Dit sluit uiteraard perfect aan bij eerdere berichtgevingen over de film, die al wisten te wijzen op een speelduur van meer dan drie uur.

Avengers Endgame

Op de website van Marvel is op dit moment nog niets te vinden over de speelduur van de film, maar IMDb en AMC melden dit wel al. Hierdoor is de speelduur nog niet 100% bevestigt, maar kunnen we er al wel vanuit gaan. Zeker aangezien IMDb, de grootste film en serie database ter wereld, ook met de speelduur aan de haal gaat. Kans dat we te maken hebben met de lange Marvel-film ooit is op dit moment 95%.

Concurrerende superheldenfilms

Mocht Avengers: Endgame daadwerkelijk 182 minuten duren, is het niet alleen de langste Marvel-film ooit gemaakt. Het zou daarmee ook The Dark Knight Rises en Batman v Supermand: Dawn of Justice verslaan, die op dit moment beide als langste superheldenfilms worden bestempeld. The Dark Knight Rises duur 2 uur en 44 minuten (164 minuten totaal), waar de tweede film 151 minuten duurt. Het enige probleem is dat de strijd tussen Batman en Superman ook voorzien is van een extended cut, waardoor deze 3 uur en 3 minuten duurt (183 minuten). Wat betreft de normale films zou Endgame dus winnen, maar door de speciale editie blijft het met 1 minuut achter op Batman v Superman.

Of Endgame de langste superhelden-film ooit gaat worden is dus nog niet helemaal bepaald. Wel wordt het zonder twijfel de langste Marvel film. Deze titel ligt nu bij Infinity War, met een speelduur van 160 minuten.

Avengers: Endgame is vanaf 24 april te zien in de bioscoop.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame officieel langste Marvel-film ooit!
Sluiten