Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 mei 2019

Avengers: Endgame wordt opeens verslagen door DC (maar niet die DC)

Deze week blikken we in een artikel alvast vooruit, naar de plannen die Marvel heeft voor na Avengers: Endgame. Voorlopig blijft die film echter nog het nieuws domineren. Het is ondertussen de op één na grootste film ooit.

Avengers: Endgame

Titanic werd al ingehaald, waarop regisseur James Cameron op prachtige wijze Marvel feliciteerde. Gelukkig zit hij zelf nog steeds op de troon, want Avatar is nog altijd de film met de grootste box office. Althans, voorlopig. alle statistieken wijzen er namelijk op dat Avengers: Endgame die spectaculaire 3D-film van de troon gaat stoten.

Dat komt vooral door de wereldwijde aantrekkingskracht van Marvels superhelden. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar vooral ook internationaal blijft Endgame volle bioscoopzalen trekken. Overal staat het waardige slotstuk van meer dan tien jaar aan films dan ook bovenaan de hitlijsten, zoals je hieronder kunt zien. Van Nederland en België tot Brazilië.

Overal, behalve in… Japan. Daar weten twee andere franchises die al decennia oud zijn Avengers: Endgame voor te blijven. Afhankelijk van welke week of zelfs dag die je erbij pakt, troeft Detective Pikachu of de nieuwe Detective Conan film de Avengers af.

Endgame stond het eerste weekend bovenaan, maar daarna wist de twee van origine Japanse franchises al snel de troon te bestijgen. Pokémon levert al sinds de jaren negentig vrijwel ononderbroken hype, vooral in Japan zelf.

Detective Conan en Detective Pikachu

Voor Detective Conan geldt eigenlijk hetzelfde. Pikachu ken je al, Conan wellicht nog niet. Dat is een manga (strip) en anime (animatieserie) die al sinds respectievelijk 1994 en 1996 lopen. Een 17-jarige detective wordt vergiftigd, waardoor hij opeens weer zeven jaar oud is.

Hij is al sinds 1994 bezig met wekelijks (moord)zaken oplossen, terwijl hij ook nog jaagt op de slechteriken die hem wellicht weer groot kunnen maken. De franchise wordt echter al zo lang met hetzelfde trucje uitgemolken, dat die climax voorlopig nog niet in zicht is. Ach, de Japanners hoor je niet klagen, want het levert een verrassend onderhoudende detective show op, en films. Meer dan twintig zelfs.

Waar we hier in de rij staan voor de nieuwste Marvel film, weet in Japan elke animatiefilm over Detective Conan records te verbreken. Ook dit jaar dus. Detective Conan: The Fist of the Blue Sapphire prijkt bovenaan de ranglijsten. Zelfs na vier weken in de bios weet de film nog te winnen van Endgame, die net zijn tweede week achter de rug heeft.

Detective Pikachu gaat zijn tweede week in, en wist ook Avengers: Endgame te passeren. Ach, de mensen bij Marvel en Disney zullen er niet om wakker liggen. Buiten Japan om is Endgame nog steeds een absolute monsterhit die de concurrentie ver achter zich laat. Prachtig. Ben je toch benieuwd naar Conan? Check hieronder de trailer:

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame wordt opeens verslagen door DC (maar niet die DC)
Sluiten