Mark Hofman
Mark Hofman Tech 26 apr 2019

Avengers: Endgame spoilers vermijden? Zo doe je dat!

Avengers: Endgame draait sinds deze week eindelijk in de bioscopen. Naast het feit dat dit fantastisch is voor de fans, is het internet ook direct een mijnenveld aan spoilers geworden. En daar heeft niemand zin in! Tijd om over te gaan op actie. 

Avengers: Endgame spoilers ontwijken? Zo doe je dat!

Het internet staat bommetje vol met spoilers en dat maakt het een uiterst gevaarlijke plek. Zeker voor fans van Avengers: Endgame. De langverwachte film van Marvel draait sinds deze week eindelijk in de bioscopen en dat betekent dat veel mensen, vooral uit hun enthousiasme, op het internet praat over de gebeurtenissen van de film. Maar daar heb jij, als persoon die de film nog niet gezien hebt, uiteraard helemaal geen zin in. Daarom een handige guide om jou te helpen om spoilers te ontwijken.

Het hoeft geen geheim te zijn dat website’s als Google een hoop voor je kunnen verpesten. Of het nu gaat om Avengers: Endgame, Game of Thrones of welke serie dan ook: de autocomplete functie van de zoekmachine kan een hoop dingen verpesten. Daarbij hebben we nog zaken als Social Media die vol kunnen staan met berichten van enthousiastelingen die dolgraag over datgeen willen praten wat ze zojuist gezien hebben. We snappen de hype, we snappen het enthousiasme, maar gun iemand die de film niet gezien heeft gewoon zijn lolletje. Echter gaan er weinig mensen het van ons aannemen, dus moeten we met een andere oplossing komen. En daar komt Spoiler Protection 2.0. geweldig van pas.

Avengers: Endgame Spoilers

Met het programma is het mogelijk om bepaalde woorden op het internet te filteren. Een zelfde soort werking zoals de tool van Twitter, waarbij je tweets met bepaalde keywords uit je tijdlijn kan verbannen. Echter gebeurt dit met Spoiler Protection 2.0 niet alleen op een bepaald platform, maar over het gehele internet. De extensie is beschikbaar voor Chrome en FireFox, waarbij die laatste browser ook een mobiele-versie heeft waarmee je de extensie kan draaien. Benieuwd naar deze manier van Spoiler-vrij door het leven gaan? Check dan zeker even de extensie.

Liever geen spoilers op je mobiele apparaat?

Voor browsers zijn er talloze extensies die een zelfde soort werking hebben als Spoiler Protection. Beter gezegd: de keuze is reuze. Echter valt dit op mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones, best tegen. De enige echte juiste optie (althans, zo lijkt het) is Spoilers Blocker. Deze smartphone app voor Android doet zo goed als hetzelfde werk als SP2, maar dat moet je maar kunnen waarderen. Spoilers Blocker gaat voor een vrij drastische aanpak en filtert letterlijk alles met het keyword uit je systeem.

Maar eerlijk is eerlijk: wie geen spoilers wil zien, moet maar even door een filter heen kijken. It’s gonna be worth it!

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor techliefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame spoilers vermijden? Zo doe je dat!
Sluiten