Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 5 mei 2019

Avengers: Endgame is nu de tweede grootste film ooit!

Onlangs lieten we weten dat Avengers: Endgame hard op weg is om de meest succesvolle film ooit te worden. Het blijkt nu dat dit geen grootspraak was, want de film is intussen alweer de op één na best bezochte film ooit geworden.

Avengers: Endgame verslaat Titanic

Het is natuurlijk geen verassing dat de langverwachte finale van de Avengers reeks gigantisch veel bezoekers weet te trekken. De film had zelfs al enkele records verbroken voordat hij überhaupt in première gegaan was. Sites werden namelijk overspoelt met bezoekers en raakte soms zelf overbelast. Desondanks werden er dus een recordaantal tickets verkocht.

Daar bleef het echter niet bij. Toen de film naar de bioscoop kwam ging het succes alsmaar door en werd Star Wars: The Force Awakens van de derde plek op de ”Global box office”-lijst gestoten.

Het is zojuist bekend geworden dat de film nu ook Titanic, de nummer 2 op de lijst, heeft weten in te halen. Aldus de website van Box Office Mojo:

Avatar

Zoals je kunt zien is het alleen nog Avatar die op de nieuwe Avengers voorloopt. De grote vraag is nu, gaat men ook die film in weten te halen? Gezien het feit dat deze film zo’n 700 miljoen dollar op Endgame voorloopt is de kans vrij klein.

Toch is er nog van alles mogelijk. Al helemaal als je jezelf bedenkt dat veel fans besluiten om nog een tweede of derde keer naar deze film te gaan.

Marvel Cinematic Universe

Avengers Endgame is een van de films binnen het zogeheten Marvel Cinematic Universe, dat afgekort ook wel het MCU genoemd wordt. Dit Marvel Cinematic Universe is momenteel in handen van Disney. Zij zijn echter niet de enige die veel geld binnenhalen. Ook Robert Downey jr, de acteur die Iron Man speelt in de films, blijkt miljoenen verdiend te hebben.

Heb jij dit afsluitende deel nog niet gezien maar was je dat nog wel van plan? Lees dan hier hoe je spoilers kunt vermijden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame is nu de tweede grootste film ooit!
Sluiten