Avengers: Endgame vanaf volgende week te zien op Disney+

Avengers: Endgame is een maand eerder dan verwacht te zien op Disney+, dat maakt het bedrijf bekend. In Nederland gaan we al even aan de haal met de nieuwe streamingdienst, maar op 12 november is de officiële lancering. Daar gaat de komst van de Marvel-film dus mee gepaard.

CEO Bob Iger meldde tijdens een gesprek met investeerders, in mei dit jaar, dat de laatste Avengers-film vanaf 11 december te zien zou zijn op Disney+. Daar komt dus verandering in, want de film is vanaf volgende week dinsdag al te bewonderen op de gloednieuwe dienst. Hiermee breidt het lijstje met lanceringtitels steeds meer uit en lijkt de lancering ook steeds indrukwekkender te worden.

Avengers: Endgame maand eerder te zien

Het nieuws werd gistermiddag gebracht via een bericht op de Twitter-pagina van Disney+. In de tweet is te lezen dat Nederland, de Verenigde Staten en Canada de film vanaf 12 november kunnen bewonderen. Gebruikers uit Australië en Nieuw-Zeeland kunnen vanaf 19 november aan de slag met de film. Waarom Disney ervoor gekozen heeft om Endgame toch een maand eerder uit te brengen, wordt in dit bericht niet duidelijk. Wel is te zien dat veel fans van de franchise hadden gevraagd om een release op 12 november. Het lijkt erop dat Disney zich waagt aan een heuse fan-pleaser.

Maar uiteraard is het bedrijf zelf ook niet gek en weet het wat voor een hype rondom de film hangt. Het zorgt ervoor dat de lancering van Disney+ alleen nog maar toffer wordt en dat komt alles behalve nadelig uit. Disney heeft de zware taak om de strijd aan te gaan met Netflix en we kunnen op dit moment niet anders zeggen dan dat het bedrijf er heel goed voor staat. Ja, er zullen tijdens de lancering zeker wat titels missen door een lopen deal met Netflix. Maar dat wil niet zeggen dat het aanbod bij lancering schaars is.

Disney+ logo Avengers: Endgame
Het logo van Disney+ (Afbeelding: Disney+)

Sterk aanbod bij lancering Disney+

Disney+ gaat vanaf volgende dinsdag live en dat houdt in dat er ook flink wat nieuwe titels online verschijnen. In Nederland hebben we het de afgelopen twee maanden gedaan met bestaande content, maar vanaf volgende week is de dienst dus in meer landen te gebruiken. Wanneer de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland aan de haal kunnen met de dienst, is Disney+ officieel gelanceerd. En rond deze lancering is er dus genoeg te zien.

Zo verschijnt niet alleen Avengers: Endgame, maar ook The Mandalorian. Deze serie over de Bounty Hunter uit Star Wars heeft te maken met hoge verwachting en lijkt deze, op het eerste gezicht, ook degelijk te overtreffen. Daarbij staan er ook talloze films, series en documentaires op de dienst die het kijken meer dan waard zijn. Kortom: Disney+ zet de achtervolging in op Netflix en lijkt de wapens in huis te hebben om deze strijd op een goede manier te starten.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame vanaf volgende week te zien op Disney+
Sluiten