Jelle van Es
Jelle van Es Tech 29 apr 2019

Avengers: Endgame zet wereldrecord neer

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Avengers: Endgame inmiddels in de bioscoop draait. Vele miljoenen kijkers hebben de film al gezien en zijn behoorlijk enthousiast over hetgeen dat er op het grote scherm verschijnt. De bioscopen zelf hebben dat ook gemerkt. De toestroom is enorm en dat heeft er voor gezorgd dat de nieuwe film goed is voor een record. En daar zullen de makers vast heel erg blij mee zijn.

Avengers: Endgame vestigt nieuw record

Nu deed de vorige Avengers-film het al behoorlijk goed. Die film was goed voor een omzet van 250 miljoen dollar in de eerste vijf dagen in de Verenigde Staten. Nu is Avengers: Endgame daar flink overheen gegaan. In dezelfde periode werd er in de Verenigde Staten namelijk 350 miljoen dollar opgehaald. Wereldwijd werd er zelfs 1,2 miljard dollar opgehaald, waarbij China goed was voor maar liefst 329 miljoen dollar. Dat bedrag is 560 miljoen dollar meer dan de laatste Avengers-film.

Avengers: Endgame

Ondanks dat dit enorme bedragen zijn, hadden we het ergens ook wel verwacht. De build up naar deze film was enorm. Je zou kunnen zeggen dat we elf jaar lang naar dit moment hebben toegeleefd, waarbij het in 2008 begon met de eerste Iron Man-film. Naast het feit dat de film goed is voor bakken met geld, wordt hij ook goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 96 procent. De enige Marvel-film die een hogere score heeft is Black Panther, welke goed is voor een score van 97 procent. Kortom, alles gaat de mensen van Marvel met deze film voor de wind.

Het enige probleem dat er eigenlijk nog is, is het mijnenveld van de spoilers voor hen die de film nog niet gezien hebben. De filmmaatschappij waarschuwt daar fanatiek voor en wilt dat de spoilers zo veel mogelijk binnenkamers worden gehouden. Hoe lang dat gaat lukken is nog de vraag.

Meer Marvel en Disney?

In onze podcast WantKast hebben we het niet alleen over het laatste en grootste technieuws van de afgelopen week, maar praten we je ook bij over bedrijven als Disney. In de meest recente aflevering van WantKast hebben we het bijvoorbeeld over de aankondiging van Disney Plus.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame zet wereldrecord neer
Sluiten