Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 apr 2018

Avengers Infinity War als een klassieke Japanse RPG

Het zal je vast niet ontgaan zijn: deze week draait de film Avengers Infinity War in de bioscoop. Wie een beetje tv kijkt of video’s kijkt via social media, wordt behoorlijk doodgegooid met reclames. En op papier is het één van de grootste films van dit jaar, met een berg aan superhelden die je uit andere films kent die in deze film samen komen. Het is een sterrencast om u tegen te zeggen. Het enige dat mist? Een gelijknamige game. Iets dat vroeger een vaste prik was, maar tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar gedaan wordt door LEGO-games. En dat is jammer, want Avengers Infinity War zou perfect zijn als een klassieke Japanse RPG.

Avengers Infinity War als Japanse RPG

De film heeft in principe alles wat je voor een Japanse RPG nodig hebt. Een duidelijke badguy. Iets met kristallen of stenen. Een lading aan helden die het tegen beter weten opnemen tegen een haast onverslaanbare badguy. En dat natuurlijk om de wereld te redden. Het is dan ook niet heel erg gek dat er voor de Japanse release van de film de onderstaande video is vrijgegeven.

In de video komt ook een klassiek element van de Japanse RPG naar voren: een baasgevecht die je onmogelijk kan winnen. In dit geval worden onze helden flink afgeranseld en weten ze tot 1 HP nog maar net in leven te blijven. De grote vraag is natuurlijk hoe de helden het voor elkaar gaan krijgen om badguy Thanos alsnog te verslaan.

Avengers Infinity War
Avengers Infinity War

Als je overigens goed naar de trailer kijkt, dan zie je een paar grappige elementen. Zo heeft Dr. Strange een lading aan MP, omdat hij krachten heeft die tegen magie aan zitten. En is de Hulk juist iemand met veel HP, omdat het de Hulk is. Zo simpel kan het soms zijn. Wil je je perfect voorbereiden op de film? Dan kan dat hier.

Reageer op artikel:
Avengers Infinity War als een klassieke Japanse RPG
Sluiten