Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 14 dec 2018

Zo komen de special effects van Avengers: Infinity War tot stand

Avengers: Infinity War is misschien wel een van de beste films van 2018 te noemen. De Marvel film zat boordevol acties, spannende momenten en special effects. Vooral die laatste waren, net zoals bij elke andere Marvel film, in grote getale aanwezig. Maar hoe kwamen deze special effects eigenlijk tot stand? Industrial Light & Magic geeft ons een kijkje achter de schermen. 

De special effects van Avengers: Infinity War

Industrial Light & Magic, het SFX bedrijf van George Lucas, heeft een video online gezet waarin het de indrukwekkende special effects van Avengers: Infinity War uitlicht. De video toont scenes uit het laatste gevecht van de film en haalt deze stuk voor stuk uit elkaar. Hierdoor krijgen kijkers een uniek kijkje achter de schermen op het gebied van SFX. Een scene speelt zich af, wordt uit elkaar gehaald, alle elementen worden wederom toegevoegd en je ziet vervolgens nog een keer het eindresultaat. Hierdoor zien we allemaal wat er allemaal komt kijken bij een film als Avengers: Infinity War.

We zien in de video een aantal scenes ontleed worden die zich in Wakanda afspeelt. Van de grote dome om de plek tot aan explosies en het slagveld: alles komt aan het licht. Ook verschillende Avenger-leden worden uit elkaar gehaald. Zo zien we hoe Hulk in Iron Man armor tot stand komt en hoe Thor de grond voorziet van een flinke lading bliksem. Check de video hieronder!

Avengers: Endgame

Avengers: Infinity War behoort tot een van de beste en meest succesvolle films van 2018. Marvel weet de verwachtingen waar te maken, ondanks het feit dat het plot van de film al in de trailer zat. Maar dat de film zeker op special effects gebied goed scoort, is wel te zien aan de Academy Award nominatie die het kreeg. Op 22 januari 2019 wordt de show gehouden en weten we of IW daadwerkelijk de prijs in de wacht sleept.

In 2019 zien we overigens ook het vervolg van deze fantastische film verschijnen. Marvel kwam vorige week met de eerste beelden van Avengers: End Game. Benieuwd hoe deze film eruit komt te zien, kijk dan naar onderstaande trailer.

 

Reageer op artikel:
Zo komen de special effects van Avengers: Infinity War tot stand
Sluiten