(Her)Beleef klassieke avonturen in Mass Effect Legendary Edition

Het afgelopen weekend was het zeven november. En dat wordt al een paar jaar door de makers van de Mass Effect-reeks geclaimd als N7 Day. Dit jaar pakten ze de dag aan om een compilatie van de trilogie aan te kondigen in de vorm van Mass Effect Legendary Editon.

Maar misschien nog wel interessanter is dat ze ook wisten te melden dat er gewerkt wordt aan een compleet nieuwe deel binnen de serie. Deze game wordt gemaakt door een team van veteranen die eerder aan games van de originele trilogie hebben gewerkt. Maar eerst komt dus Mass Effect Legendary Edition.

Oude tijden herleven in Mass Effect Legendary Edition

Mass Effect Legendary Edition gaat een remaster zijn van de oude trilogie, die op spelcomputers als de Xbox 360 en PlayStation 3 warm werden onthaald. In de game draait het om Commander Shepard, een personage die je naar je eigen smaak kunt maken. Daarbij kun je kiezen of het een vrouw of een man is. Met hem of haar beleef je een groot avontuur waarbij je het uiteindelijk opneemt tegen een buitenaardse invasie die al het leven in het universum wil vernietigen. Tegelijkertijd krijg je ook nog te maken met de strijd die verschillende buitenaardse rassen met elkaar hebben en bouw je vriendschappen op met je crew, waarbij je soms lastige keuzes moet maken. Het is een RPG van een groot formaat.

De trilogie die Mass Effect Legendary Edition gaat zijn wordt voorzien van verbeterde textures, shaders, models, effects en technische verbeteringen, waardoor de games straks lekker draaien op de pc, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X en PlayStation 5. Aan de ene kant wil men de klassieke games behouden zoals ze zijn, maar tegelijkertijd wordt de gameplay hier en daar ook verbeterd. Zo ben ik zelf heel erg benieuwd in hoeverre het eerste deel wordt aangepast, aangezien die toch best wel oud is. De game wordt voorzien van alle dlc die destijds werd uitgegeven en moet gaan draaien op een 4K Ultra HD resolutie.

Nog even wachten

Het duurt alleen nog wel even voordat je los kunt gaan met Mass Effect Legendary Edition. De game staat gepland voor de lente van 2021. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier de overzichtspagina.

Reageer op artikel:
(Her)Beleef klassieke avonturen in Mass Effect Legendary Edition
Sluiten