Awesome! Je kunt meer dan 4000 MS-DOS games in je browser spelen

Ook al zijn wij fan van het al het moois dat voor de PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch uitkomt, toch denken wij nog wel eens aan de gouden jaren tachtig. En dan hebben wij het niet over de NES, maar over de pc. De Personal Computer die nog op MS-DOS draaide en fantastische games op kon spelen. Zoals de klassieke Prince of Persia. Wat hebben wij veel game-uren in deze game zitten. En jij waarschijnlijk ook. Daarom hebben wij goed nieuws voor je.

Speel alle MS-DOS klassieker in je browser

The Internet Archive wordt met de dag cooler! De mensen achter dit initiatief hebben er namelijk voor gezorgd dat je honderden arcadegames via The Internet Archive in je browser kunt spelen en daar is een nieuwe collectie aan toegevoegd. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om meer dan 4000 MS-DOS games in je browser te spelen.

Denk hierbij aan Prince of Persia, Commander Keen, Wolfenstein 3D en Paratrooper. De collectie wordt met de dag uitgebreid dus er komen ook games bij. Er geen instructies over de gameplay beschikbaar. Je zult dus het één en ander moeten experimenteren voordat je aan de slag kunt. Maar dat is de moeite waard, want de meeste MS-DOS games zijn awesome! Je speelt ze hier.

ms-dos

The Internet Archive

The Internet Archive is sowieso een mooie plek om eens op rond te neuzen. Je vindt er namelijk ook boeken, geluidsfragmenten en films. Het platform heeft namelijk als doel om iedereen toegang te bieden tot alle menselijke kennis. En dat is wat wij willen, right?!

Reageer op artikel:
Awesome! Je kunt meer dan 4000 MS-DOS games in je browser spelen
Sluiten