Stem Babu Frik (Star Wars) blijkt ingesproken door oude bekende

Een van de leuke dingen van het jezelf verdiepen in films is dat je er soms achterkomt dat een van je favoriete acteurs aan een bepaalde film meedeed, zonder dat je het doorhad. Bijvoorbeeld omdat de persoon in kwestie dusdanig aangekleed was, dat hij of zij niet te herkennen was. Of dat je, zoals bij de recente Star Wars-film, alleen de stem kon horen.

Naast Baby Yoda is er nog een ander recent Star Wars-figuurtje dat fans erg aandoenlijk vonden. Het gaat hier natuurlijk om Babu Frik, waar we in The Rise of Skywalker kennis gemaakt mee hebben. Wat veel mensen niet zullen weten is dat de stem van dit personage afkomstig is van een actrice die fans van Harry Potter ongetwijfeld ook nog zullen kennen.

De stem achter Babu Frik

De kans dat de naam Shirley Henderson je wat zegt is niet erg groot. Toch was ze in meerdere bekende films te zien, waaronder Trainspotting, Bridget Jones’ Diary en Harry Potter. Mocht je bekend zijn met die laatste dan zal je het onderstaande personage ongetwijfeld herkennen:

Shirley Henderson Star Wars
Moaning Myrtle uit de Harry Potter films (afbeelding: Warner Bros. Pictures)

De actrice achter Moaning Myrtle is dus dezelfde persoon die in Star Wars: The Rise of Skywalker het personage Babu Frik van een stem voorziet. Mocht jij het gekke wezentje nog eens in actie willen zien, dan kunnen we je de onderstaande video aanraden:

Star Wars: The Rise of Skywalker

Ondanks de aandoenlijkheid van Babu Frik viel The Rise of Skywalker bij de meeste Star Wars-fans niet zo in de smaak. Veel van hen vonden het namelijk een beetje afgeraffeld allemaal. Een van de schrijvers achter de film gaf nadien ook aan het verhaal liever in twee delen opgesplitst te hebben.

Het is daarom goed nieuws dat de franchise nieuwe kansen krijgt in de vorm van een aantal Star Wars series.

Reageer op artikel:
Stem Babu Frik (Star Wars) blijkt ingesproken door oude bekende
Sluiten