Babysitter uit Borat 2 wil graag meer betaald krijgen van filmmakers

Jeanise Jones is een van de weinige die relatief goed uit de nieuwe Borat-film komt. Toch had ze wel iets anders graag gezien.

Jeanise Jones is een van de ‘slachtoffers’ van Borat en zijn dochter Tutar. Jones moest op de 15-jarige dochter passen terwijl Borat op pad ging. Daar kwam ze in een aantal aparte situaties terecht. Zij doet nu haar verhaal aan Variety.

Jeanisse Jones in Borat 2

Opvallend is dat Jones nog niet de nieuwe Borat-film heeft gezien, toch kijkt ze met een lach terug naar de opnames. “Ze vertelden dat ze bezig waren met een documentaire over dat kleine meisje (Tutar, red.), wat dus een actrice bleek te zijn. Ze kwamen naar de kerk en zochten voor een oudere zware vrouw – oma-type – voor een documentaire.”

Tijdens verschillende interviews vroegen ze aantal vragen aan de verschillende vrouwen. Uiteindelijk pikten de Borat-makers Jones eruit. De scène in de film met haar is dan ook niet in haar huis opgenomen, maar dat van iemand anders.

De gebeurtenis zelf is overigens niet gespeeld door Jones. Tijdens het uur dat ze bij elkaar waren, gingen ze door het boek in. Pas na een tijdje deed Tutar haar kogel en ketting af. Jones wist dan ook niet dat het een Borat-film zou worden.

Een opmerkelijk gezicht

Hoewel ze verbaasd was, had ze nooit het idee om de kinderbescherming te bellen. “Ik dacht echt dat ze van een derdewereldland kwam en daar behandelen ze kinderen zo. Ik dacht dan ook dat het echt was en dat de makers haar wilden laten zien dat mannen en vrouwen gelijk zijn.” Zelf deed Jones er ook alles aan om het meisje zelfvertrouwen en advies te geven.

Toch was de vrouw wel geschokt toen Borat en Tutar het huis binnen kwamen lopen. “Ik dacht: wat in de wereld is dit? Het duurde even voor me om echt te beseffen wat ik zag. Een klein meisje aan een ketting. Hij zei tegen me: ‘Als ze een gouden ei legt, kan ik dan een beetje hebben. Het is zoveel geld waard waar ik vandaan kom.’” Een gouden ei legde ze echter niet.

Een goedkoop rolletje

Voor haar rol in de film kreeg ze 3.600 dollar, maar ze had graag meer gezien. “Ik dacht dat het om een documentaire ging in plaats van een film. Ik neem het echter mezelf kwalijk dat ik niet goed gelezen heb wat ik heb getekend.” Echt bedrogen voelt ze zichzelf dan ook niet.

Wellicht opent haar optreden deuren in Hollywood. “Ik zou het leuk vinden, maar ik verwacht niet dat iemand op mijn deur klopt. Ik ben niet zo bekend.

Reageer op artikel:
Babysitter uit Borat 2 wil graag meer betaald krijgen van filmmakers
Sluiten