Back 2 School: 5 laptops waar iedere student wat aan heeft

Een goede laptop is onmisbaar als je student bent. Vrijwel iedere studie vraagt het nodige onderzoek en typ-werk. Dit kan natuurlijk op iedere (basic) laptop, maar sommige modellen hebben nét dat beetje extra waar je als student heel blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan een snelle processor, een accu die lang mee gaat en veel opslagruimte.

De beste laptop voor een student hoeft niet de duurste te zijn. Er zijn tegenwoordig genoeg betaalbare laptops op de markt die veel te bieden hebben. Hieronder lichten we vijf laptops uit van verschillende merken en in verschillende prijsklassen zodat er voor iedereen wat tussen zit.

Sterke 13-inch laptop: Dell XPS 13

Dell maakt al jarenlang laptops die worden geprezen om hun goede kwaliteit en de XPS 13 is er daar een van. Wat opvalt aan dit exemplaar van Dell is met name het infinity beeldscherm. Daarnaast heeft de XPS 13 een 10e generatie Intel Core i5 of i7 processor. Die zijn beide zeker sterk genoeg om intensief te gebruiken. Het infinity beeldscherm is overigens 13.3-inch en FHD en 4K.

Dell XPS 13
XPS 13 (Afbeelding: Dell)

Betaalbare 15-inch laptop: Asus VivoBook S15

Deze nieuwe laptop van Asus is een model uit 2020 en is op dit moment een van de betere opties voor wie een betaalbare 15-inch laptop zoekt voor het studeren. De VivoBook S15 weegt ondanks zijn formaat slechts 1.8 kilo waardoor je hem makkelijk mee de bieb of de collegezaal in neemt. Daarnaast heeft hij een Intel Core i5 of i7 processor, 8GB RAM geheugen en snelle SSD opslag.

Asus vivobook S15 laptop
VivoBook S15 (Afbeelding: Asus)

Beste MacBook Air: Apple MacBook Air (2020)

Je kunt de nieuwe MacBook Air van Apple voor zo’n 1200 euro kopen. Dit is veel in vergelijking met sommige andere laptops, maar voor een MacBook is het een goede deal. Apple heeft de instapprijs van deze kleine en super platte MacBooks namelijk met de komst van dit model verlaagd.

De nieuwste Air uit 2020 heeft een 10e generatie Intel Core i3, i5 of i7 processor. Als je de laptop dagelijks gebruikt voor studie dan is de i3 processor misschien niet krachtig genoeg, maar heb je zeker genoeg aan de i5 of i7. Daarnaast kun je kiezen uit een RAM geheugen van 8GB of 16GB. De MacBook Air uit 2020 is voornamelijk fijn voor studenten omdat hij zo compact is en je hem dus makkelijk overal mee naartoe neemt. Als je erg veel moet typen kan dit natuurlijk ook een nadeel zijn.

Apple MacBook Air 2020 mac
13-inch Retina display (Afbeelding: Apple)

Beste allround Apple: MacBook Pro (16-inch, 2019)

We voegen nog een laptop van Apple toe aan dit lijstje, speciaal voor de Apple fanboys onder ons. Wie een laptop zoekt die jaren meegaat, krachtig blijft en een aardig budget heeft raden we deze MacBook Pro aan. Dit model heeft een 9e-generatie Intel Core i7 of i9 processor, 16GB tot 64GB RAM en natuurlijk het 16-inch Retina beeldscherm. Als je dagelijks alleen wat zoekopdrachten in Google wilt uitvoeren en een essay wilt typen is deze dure MacBook misschien een beetje veel van het goede. Ga je hem de komende jaren intensiever gebruiken en wil je er bijvoorbeeld ook design programma’s op draaien? Dan is hij het overwegen waard. Een nadeel van deze mooie laptop is wel dat hij alleen vier Thunderbolt 3-poorten heeft en dus geen USB-ingangen.

Apple 16-inch MacBook Pro
De MacBook Pro (2019) (Afbeelding: Apple)

Een budget topper: Acer Swift 3 laptop

Deze laptop van Acer wordt vaak opgemerkt als een van de beste ‘budget’ laptops op de markt. De Swift 3 ziet er niet heel opvallend uit, maar heeft opvallend goede specificaties voor zijn prijs. Afhankelijk van de processor en het geheugen ben je ongeveer tussen de 650 en 1250 euro kwijt aan deze laptop. Voor ongeveer 750 euro krijg je de Acer Swift 3 met Intel Core i5 processor, 8GB intern geheugen en een 14-inch beeldscherm. Veel beter dan dit wordt het niet voor deze bijzonder lage prijs.

Acer Swift 3 laptop
Acer Swift 3 (Afbeelding: Acer)

Heb je een goede laptop uitgekozen? Dan hoef je je thuiswerkplek alleen nog maar compleet te maken met deze 5 laptop accessoires.

Reageer op artikel:
Back 2 School: 5 laptops waar iedere student wat aan heeft
Sluiten