Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 18 feb 2020

Back to the Future deepfake met Tom Holland en Iron Man

De kans is groot dat je inmiddels wel gehoord hebt van deepfake, de controversiële technologie waarmee je onder andere iemands gezicht in een bestaande video kunt verwerken. Zo zijn er de laatste tijd enkele bekende filmscènes verschenen met een hele andere acteur in de hoofdrol. Het nieuwste ´´slachtoffer´´ van deze technologie is de klassieke sciencefictionfilm Back to the Future.

Een Youtuber genaamd EZRyderX47 heeft er namelijk voor gezorgd dat de gezichten van Back to the Future personages Marty McFly en zijn mentor Doc Brown vervangen zijn voor de acteurs achter een soortgelijk duo, namelijk Robert Downey Jr. en Tom Holland. Je kent ze waarschijnlijk wel van hun rollen als Iron Man en Spider-Man in de Marvel Cinematic Universe films.

Back to the Future, maar dan anders

Het resultaat achter de Back to the Future deepfake video met Tom Holland en Robert Downey Jr. ziet er beangstigend realistisch uit. Mocht je het aandurven dan kan je de spraakmakende video hieronder bekijken:

Deze bewerking van Back to the Future is overigens niet de eerste keer dat we Tom Holland in een deepfake-video verwerkt hebben gezien. Zo verscheen er eerder al een filmpje hem als de originele Spider-Man. In een andere video zagen overigens ook een personage dat door Robert Downey Jr. gespeeld werd, namelijk Iron Man. Al was de acteur in dit geval vervangen door Tom Cruise.

Meer Tom Holland en Robert Downey Jr.

De echte Downey Jr. zal volgens de geruchten binnenkort te zien zijn in Black Widow, een aankomende solofilm rondom de gelijknamige superheldin. Mocht dit doorgaan dan zal zijn voormalige personage Tony Stark vermoedelijk een klein rolletje hebben. Ook Tom Holland maakt misschien zijn opwachting in een aankomende Marvel-film. Zo zou het zomaar kunnen dat we hem in het in oktober te verschijnen Venom 2 terugzien.

Veel beweren na het zien van de bovenstaande video wel vertrouwen te hebben in een Back to the Future reboot met de twee eerdergenoemde acteurs. De kans dat deze er daadwerkelijk gaat komen lijkt ons echter vrij klein. Meer film- en serienieuws is te checken in dit overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Back to the Future deepfake met Tom Holland en Iron Man
Sluiten