Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 29 aug 2017

Voorkom het rampscenario: zo maak je een back-up van al je muziek en podcasts op SoundCloud

Het gaat de laatste tijd niet zo lekker met SoundCloud door veranderingen in het bestuur en gepraat over nood-investeringen die de toekomst van het bedrijf moeten verzekeren. Voorbereid zijn op het ergste? Hier lees je hoer je een back-up kunt maken zodat niks verloren hoeft te gaan.

Better safe than sorry

Het niet gek dat gebruikers van SoundCloud zich zorgen maken over wat er met het platform gaat gebeuren en vooral wat er met alle muziek en podcasts gaat gebeuren die ze door de jaren heen hebben verzameld en opgeslagen. Een back-up maken van je opgeslagen muziek op SoundCloud is helaas niet heel simpel. Daarom helpen we je graag een handje op weg.

Download per nummer

Op SoudCloud kun je muziek alleen per nummer downloaden en alleen wanneer de uploader van het nummer toegang heeft verleend voor het downloaden. Om dit te doen klik je op de ‘Download’-knop onderaan het nummer dat je wilt downloaden.

SoundCloud
Afbeeldingen via Gizmodo

Er zijn ook apps van derden die het de muziek al voor je hebben gedownload. Deze apps gaan wel tegen de voorwaarden van SoundCloud in, dus wees je er van bewust dat wanneer je veel muziek op deze manier download dat de kwaliteit er wel op achteruit zal gaan.

Wil je een app van derden gebruiken om je muziek te downloaden dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor SoundCloud Downloader. Plak de SoundCloud URL in de SoundCloud Downloader en je krijgt de download-link met een klik op de knop. Een kind kan e was doen. Er is ook een Chrome extensie voor deze downloader.

Exporteren van je playlists en favorieten op SoundCloud

SoundCloud maakt het je ook niet makkelijk om playlists en je favoriete liedjes te exporteren. Ook hiervoor heb je een externe plug nodig.

Als je je playlists en favorieten wilt exporteren dan kun je het beste gebruik maken van Soundizz. Soundizz is te gebruiken voor meerdere muziekservices, waaronder ook Spotify en Apple Music.

SoundCloud

Om je verschillende muziek-apps met elkaar te verbinden klik je op de icoontjes links onderaan de pagina. Via die knop kun je de toestemming verlenen aan de pagina om SoundCloud te linken. Met de ‘convert‘-knop kun je vervolgens je playlists en favorieten overzetten van Spotify naar Soundizz. Voor het downloaden van sommige playlists heb je echter wel een premium account nodig.

SoundCloud

Mocht je er nu nog niet uit komen dan zit er niets anders op dan alle nummers in je playlists handmatig op te schijven en ergens anders op nieuw op te zoeken. Gebruik je voornamelijk Spotify en ben je bedoeld wat je hier allemaal nog meer op kunt beluisteren naast je standaard hits? Check dan hier hoe je het meest uit Spotify kunt halen.

Reageer op artikel:
Voorkom het rampscenario: zo maak je een back-up van al je muziek en podcasts op SoundCloud
Sluiten