Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 3 mei 2018

Maak kennis met Bacoin: de lekkerste cryptocurrency

Terwijl we bij de 17 miljoenste Bitcoin zijn aangekomen, blijven er nog steeds overal nieuwe cryptocurrencies opduiken. De laatste is er één die misschien wel veel interessanter is dan Bitcoin: Bacoin (BACN). In ieder geval is hij een stuk lekkerder, want voor je Bacoins krijg je geen geld uitbetaald maar de allerlekkerste bacon.

3D geprinte huizen, draagbare technologie en ronduit heerlijk geld

Het promotiefilmpje begint met de woorden “welkom in het jaar 2018, waar de huizen met 3D printers worden gemaakt, onze realiteit augmented is en onze technologie draagbaar. Vanaf vandaag wordt ons geld ronduit heerlijk met Oscar Mayer Bacoin”. In het filmpje is de “digitale profeet” Keith Sizzle te zien, die het idee voor Bacoin blijkbaar aan zijn ontbijttafel kreeg tijdens het eten van overheerlijke bacon.

Hij pitchte het idee bij  het Amerikaanse vlees productiebedrijf Oscar Mayer en de Bacoin was geboren.

Oscar Mayer Bacoin cryptocurrency

Delen = hogere waarde Bacoin

In tegenstelling Bitcoin, is er geen extreme rekenkracht nodig om de Bacoins te mijnen. Ook heb je de waarde van de coin behoorlijk goed zelf in de hand. De waarde stijgt namelijk wanneer je de bacon boodschap verspreidt via de website. Aan de andere kant daalt de waarde ook weer wanneer er maar weinig mensen Bacoin delen. Op de site je je ook registreren om tot 14 mei kans te maken op een gratis Bacoin.

Zes plakjes bacon voor je coins

Op het moment staat de waarde van een Bacoin gelijk aan zes plakjes Oscar Mayer Bacon, maar als je dat wat weinig vindt kun je dus de site delen via email, Twitter of Facebook. Op de Bacoin site kun je de waarde per uur volgen, zodat je snel kunt handelen wanneer je vindt dat je een acceptabele hoeveelheid bacon krijgt voor je coins.

Uiteraard gaat het hier niet om een cryptocurrency in de echte zin van het woord, maar het is in ieder geval weer eens wat anders en maakt het hele cryptocurrency verhaal weer wat luchtiger en vooral lekkerder. Het was misschien ook een kwestie van tijd voordat iemand bacon koppelde aan een “cryptocurrency”. Voor veel mensen is het een belangrijk stukje vlees. Via de app Sizzl (overigens ook van Oscar Mayer), kon je een tijdje zelfs een date vinden op basis van baconvoorkeur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Maak kennis met Bacoin: de lekkerste cryptocurrency
Sluiten