Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12 jul 2018

BAGTAG moet reizen makkelijker maken, maar is eigenlijk gebakken lucht

Wij houden er van om op Want handige producten in het zonnetje te zetten. Veel van de dingen waar wij over schrijven hebben de potentie om je leven makkelijker te maken. BAGTAG zou zo’n product zijn. Het is een Nederlandse uitvinding die het mogelijk zou maken om sneller je koffer te dumpen op het vliegveld. Maar dat zit toch iets anders in elkaar.

BAGTAG is iets waar je eigenlijk niks aan hebt

BAGTAG is een elektronisch label dat je op je koffer vast zet. Vanaf de incheck app kun je dan je label die je normaal gesproken op het vliegveld krijgt dan inladen op de BAGTAG en dan zou je op Schiphol enkel nog de koffer bij het baggage-afgiftepunt moet dumpen. De onderstaande video wil je het idee geven dat je hiermee veel tijd en stress voorkomt.

BAGTAG video from BAGTAG on Vimeo.

Als iemand die regelmatig reist, snap ik dat het fijner is om iets minder lang in de rij te staan. In de praktijk is de besparing zoals in je in de bovenste video ziet minimaal. Je moet nog altijd in de rij gaan staan om te komen bij het punt waar je je bagage kunt afgeven. Dat zijn tegenwoordig handige machines. Als je een BAGTAG hebt, dan kun je hem dan gelijk in de bak zetten en ben je klaar. Echter is het zo dat je zonder zoiets als dit systeem binnen twee minuten hetzelfde hebt bereikt, waardoor de meerwaarde echt minimaal is.

BAGTAG

Bovendien werkt het systeem alleen maar via de Lufthansa app en moet je dus met Lufthansa vliegen of met maatschappijen die gekoppeld zitten in die app. Als je dan bedenkt dat het systeem je 89 euro kost, dan moet je wel heel erg vaak gaan vliegen om elke keer die twee minuten voordeel te hebben.

Reageer op artikel:
BAGTAG moet reizen makkelijker maken, maar is eigenlijk gebakken lucht
Sluiten