Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 11 jan 2018

Deze lamp van Baidu is zo multifunctioneel dat de Lidl hem had kunnen bedenken

In onze wekelijke rubriek over de Aldi, Lidl en Action vind je wekelijks mooie nieuwe gadgets. Kenmerkend aan deze gadgets is dat ze vaak hyper multifunctioneel zijn. Dat is ook het opvallende aan de volgende gadget, die is ontwikkeld door het Chinese Baidu’s DuerOS: een lamp beamer met ingebouwde spraakassistent.

Baidu presenteert Raven H

DuerOS, een bedrijf van het Chinese Baidu, is zo’n beetje de Alexa van China. In de laatste paar jaren heeft het een flinke naam opgebouwd als het gaat om de spraakassistent en de bijbehorende hardware producten. Tijdens de CES 2018 presenteerde het bedrijf een hele bijzondere speaker. Of is het een lamp? Een projector? Nee: al het hiervoor genoemde.

Het apparaat, dat Raven H heet, ziet er niet uit als Amazon’s Alexa of de Google Home. Hij ziet er uit als een stapel met Legoblokjes en is voorzien van een touchscreen op de bovenkant.

Kijk films vanaf je lamp-speaker-projector

Tegelijkertijd met de presentatie van de speaker, presenteerde het bedrijf ook de popIn Aladdin. Dit is een plafondlamp met een ingebouwde beamer. Deze lamp is speciaal ontworpen voor kleine appartementen. De lamp-projector werd ontworpen door de slimme beamer-fabrikant XGIMI en popIn. Deze merken zijn in het westen vrij onbekend, maar ze laten zien dat ze een bijzonder innovatief staaltje techniek kunnen maken.

Het toffe is dat Baidu’s slimme speaker, Raven H, kan worden gekoppeld aan de slimme plafondlamp-beamer. Aan deze multifunctionele lamp kan zelfs de Lidl nog een puntje zuigen (die deze week trouwens ook een hele multifunctionele lamp verkoopt!). Wie geen ruimte heeft voor een slimme speaker én een projector, kan dit apparaat prima in huis hebben. Hij hangt aan je plafond en neemt dus totaal geen ruimte in beslag.

Baidu

Baidu wil in eerste instantie de Japanse markt veroveren met het product, om daarna uit te breiden naar de VS. Het is onbekend of de apparaten ook in Nederland in de schappen komen te liggen, en wat de combinatie van gadgets zal gaan kosten.

Tijdens de CES 2018 zijn er nog een aantal andere toffe (en peperdure) beamers gepresenteerd. Check ze hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze lamp van Baidu is zo multifunctioneel dat de Lidl hem had kunnen bedenken
Sluiten