Daniel Koster
Daniel Koster Apple 20 feb 2017

Een iPhone 7 of 7 Plus, welke kies je?

Wanneer je naar de WANT-redactie kijkt, dan zijn we allemaal in het bezit van een andere smartphone. Ik geniet nu al een tijdje van de iPhone 7. Rutger van de iPhone 7 Plus en Duc rockt ‘m ietwat oldskool met de Galaxy S6. Echter lijkt het erop dat ik de grote verliezer ben.

Voor mij is de keuze voor de iPhone 7 logisch geweest. Waar ik ontzettend fan ben van de dual camera-functionaliteiten van de 7 Plus, is-ie voor mij simpelweg te groot. Dat is in ieder geval de conclusie die ik trok toen ik een tijdje met de iPhone 6 Plus over straat liep.

“Laat die iPad van je maar thuis!”

Dat al mijn maten riepen dat ik mijn iPad thuis moest laten hielp daar niet bij. Die Plus-iPhones zijn gigantisch. Maar de wereld verandert. Steeds meer mensen genieten van een phablet, zo’n telefoon met een groot scherm. Je kunt er fijner op typen, chill me in bed Netflixen en ga zo maar door.

Dan heb je ook nog eens de iPhone 7 Plus. Een telefoon die door zekere functionaliteiten met kop en schouders boven de iPhone 7 uitsteekt. De eerste telefoon waardoor ik echt ga twijfelen of ik wel de juiste keuze heb gemaakt.

Drie redenen

Ten eerste gaat-ie aanzienlijk langer mee. Mijn iPhone 7 houdt het zeker een dag vol. Met de Plus kun jij het, vooral als je ‘m niet al te intensief gebruikt, twee dagen volhouden. En dan het scherm.

Zoals ik net al zei, werkt zo’n groter scherm toch écht een stuk fijner. En dat is niet het enige. Het Full HD-scherm van de 7 Plus is écht een genot. Dit zal je vooral opvallen als je dat scherm vergelijkt met het scherm van de iPhone 7.

Dan is er tot slot nog de camera. De fout die ik maakte was enkel een afweging maken: óf een groter apparaat dat minder handzaam is met een betere camera, óf een handzamer apparaat met een mindere camera. Alleen door de betere camera van de iPhone 7 Plus ging ik al flink twijfelen.

Want de Plus maakt betere foto’s, punt. Zo kent-ie een 2x optische zoom, iets dat je met de iPhone 7 wel kunt vergeten. Dan heb je ook nog de portretmodus en die werkt echt goud!

Dan het financiële plaatje nog..

Al met al is de camera alleen al bijna genoeg reden om voor de Plus te gaan. Als je je dan ook nog realiseert dat de telefoon een stuk langer meegaat én het scherm een stuk mooier is, dan wil je over het hoofd zien dat-ie een stuk groter en daardoor minder handzaam is.

Nou ja, en dan de prijs nog hè. De iPhone 7 begint vanaf 769 euro en de Plus vanaf 909 euro. Dat is geen geld in vergelijking met de iPhone 8, die zou meer dan duizend dollar gaan kosten. Die telefoon gaat er overigens voor zorgen dat Samsung 2017 gaat heersen. Leip!

Reageer op artikel:
Een iPhone 7 of 7 Plus, welke kies je?
Sluiten