Netflix Tip van de week: The Ballad Of Buster Scruggs

Als je onze Netflix tips van de week een beetje volgt dan weet je waarschijnlijk wel wat voor titels we over het algemeen uitkiezen. Alhoewel er films in verschillende genres voorbij komen, zijn het vaak wel ”vergeten pareltjes”. Deze week raden we echter een zeer recente titel aan, maar wel eentje die veel mensen waarschijnlijk (ten onrechte) over het hoofd gaan zien.

Netflix Tip: The Ballad Of Buster Scruggs

Met het gigantische succes van Red Dead Redemption 2 lijkt het westerngenre weer springlevend. Naast deze populaire game verschenen er dit jaar ook films in dit genre. De meest bijzondere was waarschijnlijk wel de Netflix orginal The Ballad Of Buster Scruggs dat een samenvoeging van 6 verhalen is. Ieder verhaal staat op zichzelf en heeft een ander toon. Wel spelen ze zich allemaal in een western setting af.

Het project is afkomstig van niemand minder dan de gebroeders Coen, die je misschien kent van klassiekers als No Country for Old Men en The Big Lebowski. Daarnaast waren ze ook verantwoordelijk voor True Grit, onze andere Netflix aanrader in dit genre.

Gezien het feit dat de broers de verhalen zowel geregisseerd als geschreven hebben is hun eigenzinnige stijl overal terug te zien. Denk aan onconventionele wendingen, een wat trager tempo, prachtige shots en dit alles aangevuld met veel zwarte humor. Alhoewel niet ieder verhaal even goed is hebben ze allemaal toch een beetje hun eigen charme. Wat ons betreft zeker een aanrader en misschien wel de beste Netflix original van dit jaar.

The Ballad of Buster Scruggs Netflix

The Ballad Of Buster Scruggs is net als onze vorige Netflix tip Mulholland Drive een film ”die je moet liggen”. Vandaar dat we volgende week met een wat meer laagdrempelige titel zullen komen. Meer informatie omtrent streamingdiensten is te vinden onder de categorie ”Netflix” op onze homepage. Lees hier ook wat wij van concurrenten Amazon Prime en Videoland vonden.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: The Ballad Of Buster Scruggs
Sluiten