Ilona Braam
Ilona Braam Motoren 16 sep 2017

Iedere Sith zou vol trots rondrijden op deze Dark Side motorfiets

Motorfietsen komen in allerlei vormen en maten, maar om de zoveel tijd heb je er eentje die de rest overstijgt. De Dark Side motor van Bandit9 hoort absoluut in die laatste groep van bijzondere motoren en is volgens de makers een donkere mix van finesse, klasse en prestaties. Een balans tussen duisternis, dramatiek en schoonheid.

Intens zwarte jaguar gebouwd voor de Dark Side

De Dark Side is wat er gebeurt wanneer kunstzinnige types ook verstand hebben van motoren. Bandit9 is al een tijdje bezig met het opnieuw interpreteren van bestaande motorfietsen en deze een museumwaardige nieuwe look te geven. Als je de motor ziet blijft er geen twijfel over dat dit beest van een machine is gemaakt voor een bad guy. Het lijkt wel zwarter dan zwart en de soepele, maar krachtige vormen doen denken aan een jaguar.

Bandit9 Dark Side Custom motor

Gebaseerd op de Harley-Davidson Street Rod

De rillinggevende Dark Side is echter niet gebaseerd op een Jaguar, maar op de Harley-Davidson Street Rod. De 750cc V-Twin motor heeft het Bandit9 team overgenomen en gecombineerd met een Vance & Hines Competition Series uitlaat. Echter niet de hele uitlaat. Om de agressiviteit en venijnigheid van de motor te accentueren is de uitlaat aan het einde een stukje afgesneden.

Bandit9 Dark Side Custom motor

Robuuste wielen tegenover met de hand afgewerkte zitting

Verder is de motor voorzien van LED lampen, een gerookte voorruit, drag bars, omgekeerde voorvorken en zowel aan de voor- als achterkant bumpers van roestvrij staal. Dit wordt afgemaakt door robuuste 16 inch banden, welke in contrast staan met het gladde, met de hand afgewerkte lederen zitvlak.

https://www.bandit9motors.com/shop/dark-side

Houdt de vooruitgang van je duistere motor nauwkeurig bij

Zoals je al wel zou verwachten wordt deze motorfiets een collector’s item en worden er maar negen exemplaren geproduceerd. Om te horen bij de Dark Side zul je zo’n 27.000 euro moeten afrekenen, maar dit is wel inclusief verzendkosten naar overal in de wereld. Om je eigen duistere motor te reserveren moet je van tevoren wel de helft van het geld al inleveren. Tijdens het productieproces wordt je op de hoogte gehouden van de vorderingen door middel van foto’s en video’s. Wanneer de motoren vervolgens eindelijk klaar zijn moet de andere helft betaald worden, waarop je je nieuwe ride thuis afgeleverd krijgt.

https://www.bandit9motors.com/shop/dark-side

We weten zeker dat als Darth Maul niet in een dubieuze schacht was gevallen, op dit moment vrolijk zou rondrijden op een Dark Side. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om op één van de negen exemplaren rond te rijden om de sith in je naar boven te halen. Een goedkopere optie zijn deze Star Wars sportattributen. Ze geven je het ultieme Star Wars gevoel, terwijl je ook nog lekker fit wordt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Iedere Sith zou vol trots rondrijden op deze Dark Side motorfiets
Sluiten