Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 12 dec 2013

Bang dat je auto wordt gestolen? Maak je eigen GPS-systeem voor in je auto

De GPS-functie in onze telefoon kunnen we op afstand gebruiken als we onze telefoon kwijt zijn of als-ie is gestolen. Dit kunnen we natuurlijk ook met onze auto’s doen. Er bestaan al dure GPS-systemen voor in de auto, maar je kunt er zelf ook een bouwen. Bij deze doe-het-zelf oplossing gebruik je een Arduino Uno GPS- en een gsm-module.

De Instructables-gebruiker Javis Vineer Gonsalves houdt van zijn auto en heeft een instructie gemaakt over hoe je op een goedkope manier een GPS-systeem voor je auto kunt maken. Hij vertelt aan de hand van zeven stappen dat het niet moeilijk is en al helemaal niet als je al een beetje ervaring hebt met elektronica-projecten.

Je kunt je telefoon ook inzetten als GPS-systeem voor in de auto, maar dit is dan wel een wat duurder grapje. Je moet je telefoon dan ergens verstoppen en dit verbruikt ook nog eens veel meer stroom. Als je het systeem hebt ingebouwd krijg je sms’jes en updates als de auto wordt gestolen. Je kunt het natuurlijk ook voor andere voertuigen gebruiken. Voor de gehele instructie kun je hier terecht. Veel succes!

Hieronder laat Gonsalves zien hoe het GPS-systeem werkt.

Reageer op artikel:
Bang dat je auto wordt gestolen? Maak je eigen GPS-systeem voor in je auto
Sluiten