Ilona Braam
Ilona Braam Home 12 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

De Bang & Olufsen BeoLab 50 speaker is de toekomst van geluid

We weten allang dat Bang & Olufsen de koning is op het gebied van geluid. Maar met de de BeoLab 50 speaker heeft het bedrijf zichzelf echt overtroffen. Futuristisch goed geluid wordt gecombineerd met prachtig design. Zelfs als je helemaal niks met de speaker van plan bent, is het nog steeds een kunstwerk dat je gewoon in huis moet hebben staan.

Zilver gepolijst aluminium met eikenhouten lamellen

De BeoLab 50 ziet eruit als iets wat je in een Star Trek woonkamer zou kunnen tegenkomen naast het 3D schaakbord. De speaker heeft een slank design en ziet er vooral zo futuristisch uit door de tegenstrijdige materialen die samen toch een harmonieus geheel vormen. Een zilver gepolijst aluminium frame wordt gecombineerd met lamellen van eikenhout en een zacht zwarte stof. Aan de bovenkant bevindt zich de akoestische lens, welke majestueus naar boven glijdt uit de speaker voor een extra dramatisch effect.

Bang & Olufsen BeoLab 50 speaker

In elke ruimte en voor elke gelegenheid het perfecte geluid

Aan de onderkant is de speaker uitgerust met drie versterkers, welke goed zijn voor 2100 watt aan krachtig geluid. Dit wordt verdeeld over drie midrange drivers, drie subwoofers en natuurlijk de akoustische lens bovenaan het apparaat. De akoestische lens kan ingesteld worden om het geluid over de hele kamer te verspreiden of het geluid een bepaalde richting op te sturen.

Bang & Olufsen BeoLab 50 speaker

Daarnaast heeft de BeoLab 50 ook een externe microfoon, welke gebruikt wordt door de Active Room Compensation technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het geluid in elke ruimte optimaal is, door verschillende filters toe te passen.

Bang & Olufsen BeoLab 50 speaker

BeoLab 50 komt wel met een behoorlijk prijskaartje

Als je de BeoLab 50 in huis wil halen moet je wel aardig wat geld neertellen. De speaker kost namelijk 13.295 euro en is daarmee niet de allergoedkoopste optie. Echte muziekliefhebbers zullen het verschil in geluidskwaliteit met andere speakers echter wel waarderen en dit er waarschijnlijk wel voor overhebben. Misschien is het een idee om eerst langs één van de Bang & Olufsen winkels te gaan om de BeoLab 50 te ervaren.

Bang & Olufsen BeoLab 50 speaker

Een wat goedkopere optie is de Porsche 911 speaker voor 500 euro, welke er ook futuristisch uit ziet en zelfs over een uitlaat van een echte Porsche 911 beschikt. Zelfs de duurdere Porsche 911 GT3 Soundbar is met een prijs van 3000 euro nog steeds een stuk goedkoper. Of de Porsche speakers het qua geluidskwaliteit even goed doen als de BeoLab 50 is echter nog maar de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Bang & Olufsen BeoLab 50 speaker is de toekomst van geluid
Sluiten