Deze speaker bedien je door hem te duwen | B&O Beosound Edge preview

Bang & Olufsen staat natuurlijk bekend om zijn high-end stijlvolle audioapparatuur. Tijdens de IFA in Berlijn heeft het merk een innovatieve speaker aan de lineup toegevoegd: de Beosound Edge.

Bijzonder ontwerp

Het eerste dat opvalt aan de Beosound Edge is zijn bijzondere ontwerp. Je bedient deze speaker niet met normale knopjes, maar door hem te bewegen. Omhoog en omlaag als hij aan de muur hangt; naar links en naar rechts als hij op de grond staat. Het ontwerp zelf is extreem minimalistisch: de Beosound Edge is een schijf met een zwart gaas op de voor- en achterkant en een aluminium rand.

Dat ontwerp ziet er tof uit, maar de speakers is wel zo groot dat je er echt een plekje voor moet vinden in je huis. Niet in ieder interieur zal zo’n grote ronde schijf goed staan.

Stevige sound

Weet je de Beosound Edge wel goed in je interieur in te passen, dan krijg je daar een goede sound voor terug. Hoewel de precieze geluidskwaliteit natuurlijk wat lastig te beoordelen is op een beurs, kunnen we in ieder geval stellen dat de Beosound Edge vol klinkt. Een speaker wist met gemak de hele stand van Bang & Olufsen te vullen met geluid.

We hebben het hier over een draadloze multiroom-speaker, waarbij de connectiviteit natuurlijk belangrijk is. Die is bijzonder uitgebreid: je kunt de speaker op het Beoplay systeem van B&O aansluiten, maar je kunt hem ook bedienen via Google Cast of Apple Airplay. Bovendien biedt de Beosound Edge bluetooth-ondersteuning, handig als je even al het geluid van je telefoon wilt streamen.

Bouw je liever een feestje onderweg? Ook daarvoor werden op de IFA de nodige speakers aangekondigd. Check bijvoorbeeld deze speakers van JBL of dit pareltje van Sony.

Reageer op artikel:
Deze speaker bedien je door hem te duwen | B&O Beosound Edge preview
Sluiten