Home 4 jun 2014 Rutger Houweling

Bang & Olufsen is terug van weggeweest met een prachtig Experience Center in Rotterdam

Bang en Olufsen, het merk dat uit het land komt dat bekend staat om design: Denemarken. Een luxe merk en zeker niet voor iedereen, maar prachtig is het zeker. Dat het bedrijf design, perfectie en performance hoog in het vaandel heeft staan is meer dan duidelijk. Hoewel B&O de laatste jaren misschien wat is verdwenen naar de achtergrond, hebben ze grootse plannen om terug te komen. Om hiermee te beginnen zijn ze een eigen Experience Center begonnen. Op 4 april openden Bang & Olufsen in Rotterdam hun eerste showroom in de Benelux. Wij werden nieuwsgierig, gingen er een kijkje nemen en waren getuige van de onthulling van de prachtige, nieuwe BeoVison Avant.

B&O Experience Center

Bij het binnenkomen van het B&O Experience Center valt één ding meteen op. In één oogopslag kun je volledige winkel en alle producten duidelijk overzien. Er is een B&O play-hoek die zich vooral richt op de jongere generatie, wat een nieuwe doelgroep van B&O is. Hier vind je verschillende koptelefoons en oordopjes die je zelf in kunt pluggen. Door de winkel heen vind je verschillende, prachtige televisies van het Deense merk en langs één wand vind je alle speakers. De wand ziet er bijna uit als kunst, met de verschillende sublieme designs van Bang & Olufsen. Hoewel het misschien niet voor iedereen betaalbaar is moet je ze één ding meegeven: ze maken fascinerend mooie dingen. Alles is van de hoogste kwaliteit en van de puurste materialen gemaakt en over elke millimeter van de producten is nagedacht. Ben je in Rotterdam dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in het B&O Experience Center.

 

BeoVison Avant

Het hoogtepunt van de dag was de onthulling van de BeoVison Avant. Een echte eye-catcher. Maar of jij de televisie ook als eye-catcher in beeld brengt kun je helemaal zelf bepalen. De 4K-televisie kan zichzelf namelijk uit het zicht wegdraaien. De manier waarop ligt aan jouw keuze voor een televisie staand op de grond, hangend aan de muur of staand op een meubel. In alle gevallen worden de boxen die onder het scherm hangen ingeklapt bij het uitschakelen. Daarnaast kun je er bij de vloerstand voor kiezen dat de televisie negentig graden wegdraait. Bij de muurbeugel draait de televisie tot een hoek van zestig graden weg en bij de tafelstand zakt het scherm naar beneden en leunt deze negen graden achterover waardoor de televisie zich in essentie in de ‘ruststand’ bevindt. Lastig uit te leggen, dus misschien is het handig om de onderstaande (toffe, in bondstijl) video te bekijken.

Bang & Olufsen heeft geprobeerd de televisie simpel en efficiënt te houden en deze dus niet volgegooid met talloze nutteloze features, zoals veel merken doen. In plaats daarvan zijn de features zorgvuldig uitgekozen en voegen deze ook daadwerkelijk iets aan je televisiebeleving toe. Zo bevindt zich bovenaan de televisie een sensor die het licht meet, waar het scherm zich aan aanpast. Dit moet ervoor zorgen dat de helderheid en de kleurintensiteit altijd optimaal is. Omdat diensten als Netflix helaas niet in zee gaan met fabrikanten zoals Bang & Olufsen is dit niet rechtstreeks via de televisie te bekijken, maar zelfs hier is goed over nagedacht. De televisie bevat aan de achterkant een opening waar een Apple TV precies inpast (en nee wij hebben het niet over de HDMI-aansluiting). Zo is het apparaatje uit zicht en kan de gebruiker toch van programma’s als Netflix en YouTube genieten. Dat je de afstandsbediening dan niet meer kunt gebruiken is geen probleem, dit kan namelijk gewoon met de bijbehorende BeoRemote One: een afstandsbediening met zogenaamde ‘MyButtons’ die je zo kunt instellen dat ze jouw favoriete programma’s openen.

want bangolufsen

 
De televisie is niet ultradun, wat tegenwoordig vaak wel het streven is van veel televisiefabrikanten. Bang & Olufsen is ervan overtuigd dat dit ten koste gaat van het geluid. Veel televisies produceren snel een blikkengeluid. Door juist wat meer body te hebben, is het voor B&O mogelijk om betere boxen te plaatsen waardoor je geen externe speakers meer nodig hebt. Ze hebben dan ook een 7.1 surround-soundmodule met acht versterkers in de Avant verpakt. Drie voor de hoge tonen, drie voor de middentonen en twee voor de lage tonen, ieder zestig watt. Uiteraard is het wel mogelijk om externe speakers toe te voegen voor de échte audiofiel. De televisie is nu verkrijgbaar in 55-inch en 85-inch. Grotere formaten zijn in de maak en zal, afhankelijk van welk model (vloer, tafel, muur), ongeveer achtduizend euro kosten.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bang & Olufsen is terug van weggeweest met een prachtig Experience Center in Rotterdam
Sluiten