Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Bang & Olufsen vult je boekenkast met opvallende nieuwe speaker

Bang & Olufsen is een audiomerk dat niet alleen bekendstaat om zijn hoogstaande audiokwaliteit, maar ook zeker om zijn unieke ontwerpen. Het bedrijf kondigt vandaag de nieuwe Beosound Emerge aan, waarmee het direct laat zien wat daarmee bedoeld wordt.

De nieuwe speaker, die je voor €749 op de kop tikt, heeft namelijk een ontwerp gekregen dat het beste te vergelijken is met een boek. Een vrij dure wellicht, maar het is in ieder geval een erg leuke opvulling van de boekenkast!

Beosound Emerge: ontworpen als een boek

Dat Bang & Olufsen ook bij deze speaker weer laat zien waar het goed in is mag duidelijk zijn. Het bedrijf heeft zich met de Beosound Emerge dan ook duidelijk laten inspireren door een product dat al in de boekenkast te vinden was. De speaker heeft veel weg van een boek, maar biedt in plaats van een goed verhaal een heel assortiment aan toffe functionaliteiten. Iets dat van de speaker dan weer een goed verhaal maakt.

Bang & Olufsen
Strak ontworpen. (Afbeelding: Bang & Olufsen)

De Beosound Emerge is een aanvulling van de Beosound Level. De speaker verscheen in februari en had veel weg van een oude VCR. Om de trend door te zetten schakelde Bang & Olufsen dus het Londense Layer in en werkte het samen met oprichter Benjamin Hubert aan dit opvallende product. Een ontwerp dat niet alleen minimalistisch moest zijn, maar op vele vlakken ook een premium-uitstraling moest hebben. De Beosound Emerge is gemaakt van materialen als eikenhout, gebreide stof en aluminium.

Door het minimalistische ontwerp is deze premium-speaker te gebruiken in iedere woonkamer. Al was het ontwerpen ervan uiteraard niet de allergrootste uitdaging. Het leveren van een compacte speaker met kwalitatief hoogstaand geluid en interessante functionaliteiten was de echte opgave.

Bang & Olufsen
Nu lijkt het net een router. (Afbeelding: Bang & Olufsen)

Wat biedt Bang & Olufsen je nog meer?

Of Bang & Olufsen dat ook echt gelukt is weten we pas als we de Beosound Emerge daadwerkelijk hebben geprobeerd. Al ziet het er op papier naar uit dat het bedrijf met vlag en wimpel geslaagd is. In de speaker zit een door het bedrijf ontworpen driver die voor een “full-range sound experience” zorgt. Deze opstelling bestaat uit een 37mm mid-range driver, een 14mm tweeter en een 100mm woofer die het geluid uit de zijkanten van de speaker pompt.

Verder is de Beosound Emerge voorzien van AirPlay 2- en Chromecast-ondersteuning, microfoons voor Google Assistant en de bekende Beolink. De technologie van Bang & Olufsen zorgt ervoor dat dat speakers de muziek in meerdere kamers tegelijkertijd kunnen afspelen.

Vanaf 15 april is de Besound Emerge te koop in twee verschillende varianten: Gold Tone en Black Anthracite. Die eerste heeft een verkoopprijs van €749 en die tweede is voor €599 op de kop te tikken. Meer informatie? Check dan zeker even de website van B&O!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bang & Olufsen vult je boekenkast met opvallende nieuwe speaker
Sluiten