Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 22 okt 2019

Banken blokkeren Galaxy S10 wegens kwetsbaarheid vingerafdrukscanner

Tenminste twee Britse banken hebben maatregelen getroffen tegen de kwetsbaarheid in de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S10-serie. Sommige siliconen schermbeschermers laten je inloggen met de ultrasonische vingerafdrukscanner wanneer je vinger niet geregistreerd is.

Iemand anders kan betalingen verrichten

Het enige wat gebruikers hoeven te doen om dit voor elkaar te krijgen, is een (vaak goedkopere) screenprotector te gebruiken op hun Samsung Galaxy S10-model. Wanneer ze vervolgens een vinger op het gebied van de in-display vingerafdrukscanner laten rusten, dan wordt het toestel ontgrendeld. Maar dit werkt dus ook in apps, zoals bijvoorbeeld van banken. Daardoor is het mogelijk dat iemand met zo’n toestel in handen bij je bankgegevens kan en zelfs betalingen kan verrichten, als je hebt aangegeven dat je de scanner hiervoor wil gebruiken.

Samsung Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro design

Samsung heeft een update beloofd, maar daar gaan in elk geval twee Britse banken, NatWest en Nationwide Building Society, niet op wachten. Zo heeft NatWest zijn app al uit de Google Play Store gehaald, de downloadwinkel van Android, zodat eigenaars met een Galaxy S10 de applicatie niet meer kunnen downloaden totdat de problemen verholpen zijn. Nationwide Building Society heeft ervoor gezorgd dat gebruikers de vingerafdrukscanner niet meer voor betalingen kunnen gebruiken.

Update voor Galaxy S10 aanstaande

Voor zover bekend hebben andere banken nog niet gereageerd op de situatie. Gebruikers laten weten nog steeds alles te kunnen doen. Samsung heeft gemeld dat er mogelijk deze week al een update verschijnt die het probleem met goedkopere schermbeschermers moet aanpakken. Wanneer die update precies moet verschijnen, is helaas niet bekendgemaakt door de Zuid-Koreaanse fabrikant. Naast de Samsung Galaxy S10, hebben ook de Galaxy S10+, Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10+ last van hetzelfde probleem.

Voorlopig doe je er dus nog goed aan officiële screenprotectors te gebruiken in combinatie met één van de bovengenoemde toestellen (die je hier voor de beste prijs kunt vinden), in elk geval totdat Samsung de update uitgebracht heeft met de oplossing voor dit probleem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Reageer op artikel:
Banken blokkeren Galaxy S10 wegens kwetsbaarheid vingerafdrukscanner
Sluiten