Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 mrt 2018

Barack en Michelle Obama in gesprek voor eigen Netflix shows

Netflix haalt grote naam na grote naam binnen, maar dit had niemand zien aankomen. Barack Obama en zijn vrouw Michelle zijn in gesprek met de streamingdienst voor eigen shows. Naast het produceren van Netflix Originals gaan ze naar verluidt zelfs presenteren. Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Obama het Witte Huis heeft verlaten.

Barack Obama en Michelle Obama krijgen eigen Netflix shows

Sindsdien zijn de Obama’s vrij stilletjes gaan genieten van hun leven buiten de schijnwerpers. Al is dat niet zo moeilijk, met een Trump die alle aandacht naar zich toe trekt. Ondertussen mengt Barack Obama zich echter steeds vaker in bepaalde kwesties. Vooral goede doelen geven hem daar gretig een podium voor. Je krijgt immers niet elke dag een voormalig President te gast. Wat echter niemand had zien aankomen, is deze samenwerking.

Barack Obama Michelle Obama

Maar hoe gaan die producties er dan uit zien? Verwacht geen vurige repliek op het bewind van Donald Trump. De Obama’s willen zich focussen op inspirerende verhalen, shows creëeren die kijkers een hart onder de riem steken. Wanneer je er zo over nadenkt, is het een vrij logische samenwerking. Netflix biedt een gigantisch podium, waarmee Barack en Michelle op een eigen manier een steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld.

Rekende je op meer politiek? Dan is er wellicht nog hoop. Een ander geopperd idee, is een show waarin de Obama’s discussies begeleiden. Een soort panel-show dus. Denk aan onderwerpen als gezondheidszorg, kiesrecht, immigratie en klimaatverandering. Een ding is zeker: ze kunnen op een flinke zak geld rekenen. We hebben het hier niet over de zoveelste presentatoren. Bovendien hebben Apple en Amazon naar verluidt ook interesse getoond. We zijn zeer benieuwd. Hopelijk krijgen we de komende maanden meer te horen!

?Lees ook: Deze topfilms verdwijnen zeer binnenkort van Netflix

Reageer op artikel:
Barack en Michelle Obama in gesprek voor eigen Netflix shows
Sluiten