Tech 25 jul 2018 Noah Korevaar

Netflix tip voor dit warme weer: Barbecue, een documentaire over de wereldwijde traditie

Netflix staat vol met fascinerende documentaires, vaak schitterend gefilmd en in hoge kwaliteit te streamen. Dat werkt vooral in het geval van documentaires over eten verslavend. Met dit warme weer heeft de streamingdienst dan ook de perfecte docu voor je: Barbecue.

Barbecue op Netflix

In deze Australische documentaire wordt op de wereldwijde traditie van de BBQ ingezoomd. Lekker met een groep vrienden, familie of collega’s naar buiten, om aldaar samen vlees en vis te bereiden. En, niet geheel onbelangrijk, op te eten.

Barbecue documentaire

Barbecue kwam in 2017 al uit, maar is nu dus ook op Netflix te bewonderen. De geprezen documentaire van Matthew Salleh en Rose Tucker pakt het ambitieus aan: de kunst van het barbecueën wordt namelijk belicht vanuit twaalf landen en tientallen provincies.

Van Japan en Zuid-Afrika tot de grens van Syrië. Zo ontdek je dat de traditie er overal weer anders uit kan zien. De kern is echter universeel: gezelligheid en goed eten. Dat wordt in deze docu ook nog eens retescherp en smaakvol gefilmd in beeld gebracht. Het eten suddert je beeldscherm af!

Een recensent vat het scherp samen op Rotten Tomatoes: “Barbecue is een absolute symfonie van vuur en vlees, verteld tot in de details.” Heb je geen trek in een complete documentaire met dit warme weer? Dan raden we je aan de eerdere korte film van dezelfde makers te checken, Central Texas Barbecue:

 

Reageer op artikel:
Netflix tip voor dit warme weer: Barbecue, een documentaire over de wereldwijde traditie
Sluiten