Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 28 aug 2018

‘Apple’s goedkopere HomePod komt er volgend jaar aan’

Begin dit jaar betrad na Amazon en Google ook Apple de slimme speakermarkt met zijn HomePod. Helaas is deze tot nu toe nog steeds niet beschikbaar in Nederland en het ziet ernaar uit dat het apparaat over niet al te lange tijd niet eens meer de nieuwste slimme speaker van Apple zal zijn. Al een tijdje circuleren er geruchten over een aankomende goedkopere versie van de HomePod en onlangs lieten analisten van Barclays weten dat we de slimme speaker in 2019 kunnen verwachten.

Goedkopere HomePod in 2019

De Barclays analisten zouden contact gehad hebben met bronnen in China. Volgens eerdere berichten, afkomstig van Apple’s Taiwanese leveranciersketen, zouden we in 2018 al met de speaker aan de slag kunnen. Deze zou echter niet onder de Apple naam worden uitgebracht, maar onder de Beats merknaam. Deze naam ken je waarschijnlijk van de gelikte koptelefoons, die in Apple’s winkels te bewonderen zijn.

Apple HomePod slimme speaker

Audio kwaliteit vs functionaliteit

Wat Apple uiteindelijk gaat doen blijft natuurlijk de vraag. Bij de originele HomePod hebben ze voornamelijk de focus gelegd op de geluidskwaliteit en de slimme speaker is dan ook daadwerkelijk als speaker te gebruiken. Daar hebben ze een puntje voor op bijvoorbeeld Amazon’s Echo, maar qua slimme speaker functionaliteit wint Amazon het toch wel weer. Mogelijk focussen ze met de goedkopere versie meer op de slimme assistent en wat de slimme speaker daadwerkelijk kan in huis.

Concurrentie Echo Dot en Google Home mini

Waar de HomePod het moet opnemen tegen de Amazon Echo en Google Home, zal de goedkopere versie waarschijnlijk gaan concurreren met de Echo Dot en Google Home Mini. Deze worden verkocht voor rond de 40 à 50 euro. Apple kennende zal zijn nieuwe speaker waarschijnlijk wel iets duurder zijn.

Ook Google zou volgens de berichten bezig zijn met een nieuwe slimme speaker. Volgens de Japanse krant Nikkei kunnen we zelfs dit jaar nog een Google Home met een display verwachten.

One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple’s goedkopere HomePod komt er volgend jaar aan’
Sluiten