Batman zou doodgaan in Justice League trilogie van Zack Snyder

Er bestaat een iconische afbeelding uit de Final Crisis comics reeks waarop Superman het levenloze lichaam van Batman in zijn armen heeft. Er gaan geruchten dat we dit beeld ook in de latere Justice League film hadden gezien, als de trilogie van Zack Snyder was doorgegaan.

De regisseur heeft nu zelf ook bevestigd dat hij destijds van plan was om Batman dood te laten gaan in het laatste deel van zijn Justice League trilogie.

Zack Snyder bevestigt oorspronkelijke plan voor Batman

Zack Snyder raakt maar niet uitgepraat over zijn populaire (maar nooit vertoonde) ‘Snyder Cut’. Het zou hier gaan om zijn versie van Justice League, waarvan we het bestaan niet eens zeker is. Dit deed hij via de social media app Vero. Toen een fan hem daar vroeg of hij destijds van plan was om Batman te laten sterven antwoordde hij als volgt:

”We hadden altijd dat plan en zouden dit in het laatste deel zien”

Hierbij impliceert Snyder dus dat Ben Affleck’s Batman het gevecht met DC slechterik Darkseid niet zou hebben overleeft. Het is echter nooit zover gekomen, want de plannen voor nieuwe Justice League films zijn voorlopig op een zijspoor gezet. Gezien er inmiddels alweer een opvolger van Ben Affleck gecast is lijkt het ons onwaarschijnlijk dat hij zijn versie van Batman nog gaat oppakken.

Snyder Cut

In het in 2017 verschenen Justice League werd een superheldenteam gevormd dat uit Batman, Superman, Aquaman, Wonder Woman, Cyborg en The Flash bestond. Tijdens de afronding moest regisseur Zack Snyder het project door omstandigheden vroegtijdig verlaten. Dit zorgde ervoor dat de film uiteindelijk door Joss Whedon werd afgemaakt. Er gaan al een tijdje geruchten dat er ook een zogeheten ‘Snyder Cut’ zou bestaan, waarin de visie van Snyder beter naar voren zou komen. Of deze versie ooit uitgebracht gaat worden is nog maar de vraag.

Justice League DC film review
The Flash, Superman, Cyborg, Wonder Woman, Batman en Aquaman in Justice League | Bron: Warner Bros. Pictures

Naast een nieuwe Batman film is deze week ook bekend geworden dat de solofilm rondom The Flash alsnog gemaakt gaat worden.

Reageer op artikel:
Batman zou doodgaan in Justice League trilogie van Zack Snyder
Sluiten