Mark Hofman
Mark Hofman Tech 17 mei 2019

The Batman: Harry Potter-acteur in de schoenen van Bruce Wayne?

Sinds de komst van Matt Reeves’ The Batman film aan het licht is gekomen is er een vraag die constant terugkeerde: wie gaat de rol van Bruce Wayne spelen? Deze film vertelt het verhaal over de jonge jaren van The Dark Knight, wat zou betekenen dat een jongere acteur de rol op zich zou nemen. Vandaag wordt bekend dat het een Harry Potter-acteur is die mogelijk de rol gaat vertolken. 

Harry Potter-acteur speelt mogelijk de hoofdrol in The Batman

De rol van Bruce Wayne is al door vele acteurs gespeeld. Van Christian Bale tot Ben Affleck en van George Clooney tot Adam West: ze speelden allemaal de rol van The Dark Knight. Maar sinds bekend is dat Matt Reeves een nieuwe film maakt over de superheld, en Ben Affleck zijn cape in de wilgen hing, gaat de vraag rond wie de rol van Bruce Wayne dit keer op zich neemt. De speculaties gingen al tijden rond, maar volgens Variety is de kogel eindelijk door de kerk.

Batman

De website meldt in een nieuw artikel dat niemand minder dan Robert Pattinson de rol van Batman op zich neemt. De acteur speelde eerder de rol van Edward Cullen in de Twilight franchise en was ook te zien als Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire. Daarnaast zou je Pattinson kunnen kennen van films als Remember Me, High Life en The Childhood of a Leader. Het lijkt een verrassende keuze te zijn van Warner Bros. gezien het feit dat de acteur geen seconde op de radar stond. Althans, niet zover wij weten. Het waren voornamelijk namen als Jake Gyllenhaal, Kit Harington en Armie Hammer die in de wandelgangen voorbij kwamen.

Variety meldt dat het slechts een kwestie van tijd is dat Warner Bros. bekend maakt dat Pattinson de rol van Bruce Wayne op zich neemt. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren, dan is de acteur de jongste persoon ooit die de rol van Batman vertolkt.

Op het resultaat moeten we overigens nog wel even wachten. Matt Reeves’ The Batman staat gepland op 25 juni 2021.

Reageer op artikel:
The Batman: Harry Potter-acteur in de schoenen van Bruce Wayne?
Sluiten