Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 31 januari 2019

Releasedatum Batman film (zonder Ben Affleck) bekend gemaakt

In de afgelopen jaren was Ben Affleck hét gezicht van Batman. De acteur speelde in meerdere films de rol van The Dark Knight, maar hangt nu zijn cape aan de wilgen. Dit blijkt uit een tweet van de acteur nadat Warner Bros. de releasedatum van een nieuwe Batman solo-film aankondigde.

Releasedatum Ben Affleck-loze Batman film bekend

Met het succes van Aquaman, en de populariteit van de DC personages en comics, staan we er niet van te kijken dat Warner Bros. door gaat met de productie van de verhalen. De producent heeft een aantal toekomstige DC films van een releasedatum voorzien, waaronder een nieuwe Batman solo-film. Maar waar The Dark Knight de afgelopen paar jaar door Ben Affleck gespeeld werd, is het nu de beurt aan een andere acteur. Affleck hangt zijn cape aan de wilgen.

Via The Hollywood Reporter komt naar buiten dat “The Batman” vanaf 25 juni 2021 in de bioscopen draait. De film ligt in handen van regisseur Matt Reeves, die je kan kennen van producties als War for the Planets of the Apes en Cloverfield. Reeves wordt bij de nieuwe klus bijgestaan door Dylan Clark, maar niet door Ben Affleck. De acteur speelde de rol van The Dark Knight in Batman versus Superman en Justice League. Na zijn optreden als Bruce Wayne in die laatste film, ligt de toekomst van zijn rol in twijfel. De kogel lijkt nu door de kerk te zijn, aangezien de acteur een mooie tweet stuurde over de aangekondigde film.

Volgens Deadline en Variety is bovenstaande tweet dé bevestiging dat Affleck er mee gaat stoppen. Wie hem gaat opvolgen is niet bekend, maar het zal wel een jongere acteur gaan worden. Dat maken we op uit het feit dat The Batman het verhaal volgt van een jongere Bruce Wayne.

Naast het feit dat The Batman in 2021 gaat verschijnen, maakte Warner Bros. ook bekend dat The Suicide Squad ook dat jaar verschijnt. Het vervolg op Suicide Squad uit 2016 zal op 6 augustus 2021 gaan verschijnen.

Reageer op artikel:
Releasedatum Batman film (zonder Ben Affleck) bekend gemaakt
Sluiten