Eindelijk is het bekend waarom jouw batterij van de iPhone 6s eerder uitvalt

De iPhone 6s is een prima smartphone, maar wat is het frustrerend dat het toestel regelmatig uitvalt terwijl je nog over genoeg batterij beschikt. Apple erkent gelukkig het probleem en geeft uitleg.

Het betreft iPhone 6s-toestellen die in september en oktober 2015 zijn aangeschaft. Hier kun je checken of jouw toestel hieronder valt en je ‘m gratis kunt laten vervangen. Toch blijken ook toestellen die niet onder deze garantie vallen onverwacht uit te vallen. Weird!

In de week van 12 december zal er een nieuwe update verschijnen die onontdekte problemen zal opsporen.

Apple heeft dan ook eindelijk uit de doeken gedaan hoe deze bug ontstaat. Het komt erop neer dat bepaalde componenten te lang in een gecontroleerde luchtruimte hebben gelegen voordat ze in de batterij werden verpakt.

In de week van 12 december zal er een nieuwe update verschijnen met daarop diagnostische software. Deze software zal nieuwe informatie verzamelen over de batterijproblemen die mensen ervaren. Dit zal ervoor moeten zorgen dat de batterijduur uiteindelijk wordt geoptimaliseerd. Of zal het liggen aan één van deze verklaringen? Wie zal het zeggen.

Reageer op artikel:
Eindelijk is het bekend waarom jouw batterij van de iPhone 6s eerder uitvalt
Sluiten