Zo lang gaat de batterij van de nieuwe Nintendo Switch mee

Een tijdje geleden werd duidelijk dat Nintendo een nieuwe Nintendo Switch op de markt ging brengen. Eentje die overigens niet met veel bombarie werd aangekondigd. In plaats daarvan ging het om een nieuw serie type, die in principe hetzelfde kan als de huidige Nintendo Switch. Het is dus niet de Lite-versie die enkel als een handheld kan worden gebruikt. Maar het is interessant om goed te kijken of je bij het aanschaffen te maken hebt met de nieuwe Switch. Die heeft namelijk een batterij die langer mee gaat. En dat is nu door iemand getest.

De batterij van de nieuwe Nintendo Switch

Je hoeft nog niet gelijk naar de winkel te rennen. Op dit moment lijkt het er op dat de nieuwe Nintendo Switch enkel nog te koop is in Hong Kong en in Australië. Daar heeft iemand hem echter wel op de kop getikt om te kijken of de de batterij inderdaad langer meegaat. Als test heeft hij daarvoor de game The Legend of Zelda: Breath of the Wild in een handheld-modus gespeeld. De video daarvan zie je hieronder.

War de normale versie van de spelcomputer met de game zo’n 2,5 tot 3 uur mee zou gaan, daar blijkt de batterij van de Nintendo Switch het een stuk langer vol te houden. Op de teller staat 5 uur en 36minuten wanneer de batterij daadwerkelijk uitvalt. Dat betekent dat hij dus bijna twee keer zo lang meegaat. En dat was toch wel een beetje de achilleshiel van de Nintendo Switch. Natuurlijk kun je hem opladen met een draagbare batterij, maar het is gewoon fijner als hij standaard langer mee gaat.

Het nieuwe model moet ergens in september in Europa beschikbaar zijn. Mocht je dus nog geen Nintendo Switch hebben, dan is het aan te raden om dus nog even te wachten om er uiteindelijk langer van te genieten.

Reageer op artikel:
Zo lang gaat de batterij van de nieuwe Nintendo Switch mee
Sluiten