Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 18 dec 2018

Gebruik elke soort batterij met deze innovatieve zaklamp

Een zaklamp is met deze donkere dagen geen overbodige luxe. Als je ‘s avonds je fiets in de schuur wilt zetten maar niet heel goed kunt zien hoeveel ruimte er is, kun je het gebruiken. Of wanneer je met de hond buiten door een park in de avonduren loopt en geen zin hebt om in de stront te staan. Zaklampen heb je in vele soorten en maten. Toch is er vaak één probleem dat terugkeert: je hebt er nooit de goede batterijen voor. Panasonic wil daar met zijn Any-Battery LED Flashlight BF-BM10-W White (een hele mond vol) een einde aanmaken. In deze zaklamp kun je verschillende soorten batterijen gebruiken.

De zaklamp voor vele batterijen

Nu is elke soort misschien wat overdreven, maar dit product van Panasonic beschikt over de mogelijkheid om zowel D, C, AA als AAA batterijen te gebruiken. Sterker nog, als je er zin in hebt, kun je ze er allemaal tegelijkertijd in doen. In dat geval kun je de stroom per keer van een andere groep halen en gaat de zaklamp maar liefst 86 uur mee.

zaklamp

Naast het feit dat je hem als zaklamp kan gebruiken, beschikt hij ook over de mogelijkheid om hem als lantaarn neer te zetten. Het enige nadeel is dat het licht niet heel erg sterk is. Wanneer je hem als zaklamp gebruikt, dan zou hij ongeveer op een meter afstand moeten schijnen. Als lantaarn heeft hij een bereik van zo’n vijftig centimeter.

zaklamp

Voor de meeste situaties is dat echter wel genoeg. Het is enkel wanneer je ‘s avonds door een open weiland loopt omdat je op zoek bent naar een verloren schaap, dat je een iets krachtigere lamp wilt hebben. De Panasonic zaklamp kost zo’n dertig euro en is te koop bij Amazon. Het enige nadeel? De batterijen zitten er niet bij, die moet je er nog los bij aanschaffen.

Reageer op artikel:
Gebruik elke soort batterij met deze innovatieve zaklamp
Sluiten