Batterijcapaciteiten Huawei Mate 30 (Pro) lekken uit: echt zo indrukwekkend?

Ondanks de problemen die Huawei afgelopen maanden voor de kiezen kreeg, is het bedrijf druk bezig met de nieuwe Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro. De nieuwe vlaggenschepen van de producent worden al tijden besproken en zouden gepaard gaan met indrukwekkende batterijcapaciteiten. Vandaag lekken de mogelijke batterijen uit en kunnen we ons voorzichtig afvragen of deze daadwerkelijk zo indrukwekkend zijn.

Huawei verbetert batterijen voor de Mate 30 (Pro)

Er is op het gebied van de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro nog niet veel zeker. Er is de afgelopen maanden veel gebeurt omtrent de Chinese techgigant, wat resulteerde in een aantal harde maatregelen. Zo onthulde Huawei vorige week hun eigen Harmony OS, kwam het bericht naar buiten dat het bedrijf bezig is met Map Kit en heeft het ergens ook nog tijd gevonden om te sleutelen aan de Mate 30 en Mate 30 Pro. Geruchten omtrent de toestellen zijn er genoeg te vinden, waaronder over de batterij. Volgens verschillende geluiden zou Huawei het spelletje op het gebied van de batterij, meer dan uitspelen met de nieuwe vlaggenschepen. Maar is dat ook echt zo?

Op Weibo, een soort Chinese variant van Twitter, zijn de batterijcapaciteiten van de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro opgedoken. Op foto’s, die hier te vinden zijn, is te zien wat de accu’s van deze vlaggenschepen te bieden hebben. Waar de Mate 20 vorig jaar over een 4000mAh batterij beschikte, zal de Mate 30 volgens deze informatie over een 4200mAh batterij beschikken. Dat is net zoveel als de meest premium variant, de Mate 20 Pro, vorig jaar te bieden heeft. Maar die variant wordt op zijn beurt ook weer overtroffen door de Mate 30 Pro. Dit toestel beschikt mogelijk over een 4500mAh batterij.

Huawei Mate 20 Pro review design
De Huawei Mate 20 Pro (Bron: Dominick Vietor / WANT)

Opladen met 55W (en 25W draadloos)?

De batterij van de Mate 30 is 5% groter dan zijn voorganger en de Mate 30 Pro batterij is 7% groter. En dat zal nodig zijn. Sinds het begin van de geruchten omtrent de Mate 30 en Mate 30 Pro wordt er al gesproken over twee uiterst indrukwekkende manieren van opladen. Huawei zou zijn vlaggenschepen namelijk voorzien hebben van de mogelijkheid om met 25W draadloos te laden. Er is geen enkele telefoon die dat op dit moment sneller doet. Daarbij wordt ook geroepen dat de toestellen bedraad met 55W op kunnen laden.

Uiteraard moet dit wel met een korreltje zout genomen worden, gezien het feit dat er officieel nog niets bevestigd is.

Overige geruchten en specificaties

Uiteraard blijft het niet bij speculaties en geruchten over de batterij alleen. Er wordt ook veel gesproken over andere specificaties van het toestel. De Huawei Mate 30 (Pro) zou namelijk over de nieuwe Kirin 990 SoC beschikken. Op dit moment gaan de geruchten dat deze chip ervoor zorgt dat je in 4K kan filmen met 60 frames per seconde. Huawei zou dat vorige week zelf tegenover de media bevestigt hebben, zoals hier te lezen is.

Daarbij beschikt het toestel ook mogelijk over een indrukwekkende 6.7-inch AMOLED scherm waarbij de schermranden tot in het extreme gebogen zouden zijn. Meer informatie over het display is hier te lezen.

Ben je nou benieuwd geworden naar alle berichten over de aankomende Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro? Check dan zeker even ons overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Batterijcapaciteiten Huawei Mate 30 (Pro) lekken uit: echt zo indrukwekkend?
Sluiten