Batteriser: dankzij dit jasje gaan je batterijen tot wel 8 keer langer mee

Zoals je weet zijn batterijen niet zo best voor het milieu. Ze zijn vaak echter wel de makkelijkste, meest betrouwbare manier om kleine apparaten van stroom te voorzien. Als ze het niet meer doen, zeggen we meestal dat ze ‘op’ zijn, maar dat klopt eigenlijk niet.

‘Lege batterijen’ kunnen nog steeds behoorlijk wat stroom leveren, maar ze halen de spanning die de meeste apparaten nodig hebben (1,5 volt) niet meer. Het Amerikaanse bedrijf Batteroo heeft een gadget bedacht waarmee batterijtjes helemaal leeggetrokken worden. Ze gaan hierdoor wel acht keer zo lang mee! Het mooiste: ze kosten bijna niets.

De Batteriser is een heel dun metalen jasje, waar je de batterij in stopt. Het ding boost de spanning die aanwezig is tot 1,5 volt. Boosters als dit bestaan al lang, maar nog niet eerder wist iemand ze klein genoeg te maken voor een penlite. Het jasje is maar een tiende van een millimeter dik, en past dus in vrijwel elk compartiment.

Batterijen die acht keer zo lang mee gaan zijn goed voor je portemonnee, maar vooral goed voor het milieu! Veel halflege batterijen worden niet gerecycled, maar achteloos in de prullenbak gegooid. Batteroo hoopt op een stuk minder chemische vervuiling, door ervoor te zorgen dat ze simpelweg minder vaak weggegooid worden.

Klinkt ons heel erg goed in de oren! Binnen een maand begint Batteroo een Kickstarter-campagne om de jasjes te produceren.

Het is de bedoeling dat vier Batterisers ongeveer een tientje kosten. Dat heb je er vrij snel uit, omdat je bijna geen nieuwe batterijen hoeft te kopen. Het bedrijf heeft naar verluidt al aanbiedingen gehad van batterijfabrikanten. Door het geld te crowdsourcen wil men voorkomen dat de techniek maar in één merk terechtkomt. Waarschijnlijk horen we hier binnenkort meer over!

Reageer op artikel:
Batteriser: dankzij dit jasje gaan je batterijen tot wel 8 keer langer mee
Sluiten