Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 jun 2019

Battle Royale meets Mario in DMCA Royale

Een tijdje geleden werd de game Mario Royale gelanceerd. Een browser-game die je samen met 74 andere spelers kon gaan spelen. Het was een game gemaakt door een fan en als we één ding weten van Nintendo, is dat ze niet happig zijn om het misbruiken van hun licentie. Zodoende verdween Mario Royale al snel. Gelukkig is het idee terug gebracht in de vorm van DMCA Royale.

DMCA Royale is een feest om te spelen

Mocht je de game nog niet hebben gespeeld, dan kun je nu je hele werkdag weggooien door hier te klikken. Het idee is simpel. Je begint met zijn allen op het beginpunt en moet daar het einde halen. Onderweg krijg je te maken met obstakels zoals je die kent uit de Mario-wereld (maar dan net wat anders) en de andere spelers die eventuele obstakels jouw kant op schieten. In plaats van aan de slag te gaan met Mario en Luigi, speel je nu met Infringio en Copyright Infringio. En alle klonen er van.

DMCA Royale

De game DMCA Royale kun je spelen met het toetsenbord, maar je hebt ook de mogelijkheid om een controller er op aan te sluiten en op die manier los te gaan. Ook heeft de maker het in de nieuwe versie mogelijk gemaakt om de game meer geschikt te maken om de game te streamen. Ook is de lag iets aangepast, hoewel het nog steeds kan aanvoelen als een rommeltje.

Toch is het eindresultaat van DMCA Royale zeer de moeite waard en moet je het zeker even proberen. Het is te hopen dat de maker met de aanpassingen niet alsnog de advocaten van Nintendo op zijn dak krijgt. Hoewel de game anders is, is het nog wel erg duidelijk dat het is gebaseerd op het klassieke Mario zoals we dat van vroeger kennen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Battle Royale meets Mario in DMCA Royale
Sluiten