Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 jan 2018

Battlefield 1 Apocalypse is de laatste grote uitbreiding voor de game

Ben jij in het bezit van Battlefield 1 en heb je de beschikking over een Premium Pass? Dan hebben we goed nieuws. De vierde en laatste grote uitbreiding voor Battlefield 1, Battlefield 1 Apocalypse, laat niet lang meer op zich wachten. Vandaag hebben we de eerste uitgebreide informatie van de laatste uitbreiding voor misschien wel de fijnste shooter van de afgelopen jaren.

We weten ondertussen dat Premium Pass-bezitters en hen die Battlefield 1 Revolution hebben, vanaf 1 februari met de content aan de slag kunnen. Centraal in de laatste uitbreiding staan de plekken van de laatste gevechten uit de Eerste Wereldoorlog. Het zijn slagvelden waar geleden is en waar jij dus andermaal los mag gaan. De uitbreiding kent drie normale nieuwe maps en twee maps waarin je kunt vliegen. Verder zijn nieuwe wapens en gadgets vrij te spelen. We zullen het één en ander op een rijtje zetten.

Battlefield 1 Apocalypse Map Passchendaele

In de buurt van het Belgische Ieper is destijds enorm veel gevochten en in de map Passchendaele kom je op dat strijdtoneel terecht. Het is een apocalyptisch landschap (goede naam voor de dlc overigens) met loopgraven en kapotgeschoten gebouwen waar je nog een klein beetje in kunt schuilen. Je wordt er alles behalve vrolijk van.

Battlefield 1 Apocalypse

Battlefield 1 Apocalypse Map Caporetto

De tweede nieuwe maps is Caporetto, waarin je afreist naar Slovenië. Daar bevind je je midden in het gevecht tussen het Oostenrijks-Hongaars Rijk en de Italianen. De map kent een berg en een rivier, waardoor je moet uitkijken dat je van bovenaf niet een te makkelijk doelwit bent.

Battlefield 1 Apocalypse

Battlefield 1 Apocalypse Map River Somme

De strijd in de buurt van de rivier de Somme is één van de grootste gevechtsfronten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Duitsers stonden hier lijnrecht tegenover de Fransen en Britten en in totaal hebben drie miljoen soldaten in deze strijd gevochten. Een miljoen daarvan raakte gewond of verloor zijn leven. Dankzij de artillerie-kanonnen is het een soort maanlandschap geworden.

Battlefield 1 Apocalypse

Battlefield 1 Apocalypse Air Assault

Naast de drie gewone maps krijg je ook twee maps waar je de nieuwe modus Air Assault kunt spelen. In deze modus neem je plaats in een vliegtuig en probeer je door middel van dogfights je tegenstanders af te knallen. Hiervoor zijn twee maps beschikbaar. De eerste is London Calling, waarbij je boven de Engelse hoofdstad vliegt. De tweede is Razor’s Edge, die je meeneemt naar de strijd in de berg.

Tot slot krijg je nog zes nieuwe wapens, nieuwe melee wapens, nieuwe gadgets zoals de AA Rocket Gun voor de Assault-klasse en twee nieuwe bommenwerpers die je kunt inzetten op de Caporetto-map. Kortom, er valt genoeg te beleven met de nieuwe uitbreiding. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze uitgebreide gamingpagina hier.

Reageer op artikel:
Battlefield 1 Apocalypse is de laatste grote uitbreiding voor de game
Sluiten