Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 28 okt 2016

Gaming WANT: Battlefield 1 gaat voor grof geschut

Wanneer het op schietspellen aankomt dan is ‘Call of Duty’ toch vaak het meest geliefd. Maar move over CoD, want Battlefield 1 komt eraan. Dit is één van de grootste titels van dit najaar, maar maakt-ie het waar?

De game neemt je mee naar een setting van de Eerste Wereldoorlog. Dat levert een fijne break op ten opzichte van de laatste Battlefield-games en natuurlijk de Call of Duty-titels, die zich allemaal in de moderne tijd of de toekomst afspelen. De uitgebreide review van de game kun je hier lezen, maar zoals je van ons bent gewend hebben we vier redenen om enthousiast te worden over deze game.

Dit artikel is onderdeel van onze Gaming WANT-rubriek. Hierin houden wij je samen met de bazen van Pixelcake op de hoogte van dé wekelijkse ontwikkeling binnen de game-wereld.

All by myself

Als je aan Battlefield-games denkt, dan denk je voornamelijk aan de geniale multiplayermodi. Sinds Battlefield 1942 heeft het altijd om de multiplayermodus gedraaid. Vorige delen hebben wel geprobeerd iets van een verhaal te vertellen, maar faalden daar redelijk in. Met Battlefield 1 heeft ontwikkelaar Dice besloten om niet één enkel groots verhaal te vertellen, maar diverse kleinere verhalen, genaamd War Stories.

Het mooie hiervan is dat het je de mogelijkheid geeft om de vele gezichten van de Eerste Wereldoorlog te ervaren. Het is dus meer dan vechten in loopgraven. Naast verschillende locaties, leer je ook diverse personages kennen en krijg je diverse uitdagingen voorgeschoteld. Het is een klein feest om door deze singleplayer heen te lopen.

Een lust voor het oog

Daarbij helpt het dat de game er fantastisch uitziet. Diverse settings zijn echt prachtig, maar de game is meer dan een digitaal reisplaatje. Zo maakt-ie gebruik van diverse effecten. Mist in bossen zorgt ervoor dat je een compleet ander gevoel van spanning hebt dan wanneer je door zonnige weilanden loopt.

Daarnaast zijn er nog dingen als explosies en een aantal dikke setpieces, waar je bijna van achterover valt. Een prachtig visitekaartje voor je dikke gaming setup.

De multiplayer laat weinig te wensen over

Ja, dit is een inkoppertje. Battlefield staat bekend om de multiplayer-ervaring. Het verbaast ons niet dat de multiplayer in Battlefield 1 fantastisch is. Misschien wel de beste ooit.

Dit komt met name omdat je met voertuigen en geweren speelt uit een tijd die zo’n honderd jaar achter ons ligt. Ondanks dat de multiplayer alles behalve langzaam is, is het tempo ietsjes lager. Dat geeft meer ruimte om tactisch te werk te gaan. Bovendien geeft het je een kans om te counteren wanneer iemand je vanuit je rug bestookt.

Eindelijk verfrissend

Elk rondje is anders, en ook elk potje is weer anders. Hierdoor is de game in totaliteit écht lang speelbaar. De ene keer probeer je als sniper bovenaan een berg te liggen om van daaruit het slagveld te overzien en vijanden die niet opletten af te knallen. De keer daarop zit je met zes man in een tank en probeer je alles overhoop te knallen.

Dan heb je weer het moment dat je in een basis zit en van daaruit probeert om vliegtuigen uit de lucht te schieten. Tel hier nog diverse mappen en rangen om mee te spelen bij op en je hebt een game waar je maanden mee aan de slag kunt gaan.

Je merkt het al, de boys van Pixelcake zijn razend enthousiast. Ze sluiten zelf af met: “Ja, Battlefield 1 is echt heel erg goed en is de must-have van dit moment!” Halen dat ding dus. Niet van het schieten? Dan kun je een racespel spelen, die zijn in de afgelopen jaren positief verbeterd.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: Battlefield 1 gaat voor grof geschut
Sluiten