Jelle van Es
Jelle van Es Tech 5 aug 2017

Battlefield 1-spelers op de Consoles krijgen Test-servers

In navolging van de pc-gamers, die het al een tijd hebben, krijgen nu gamers op de console ook toegang tot de zogenaamde Community Test Environment in Battlefield 1. Daar krijg je soms toegang tot nieuwe content.

Battlefield 1

Deze Community Test Environment-servers worden gebruikt om bepaalde balans-problemen in de game te testen. Zo werd het in het verleden gebruikt om te kijken wat er zou gebeuren als de spawnrate van granaten zou worden aangepast. Interessanter is echter dat je op de Community Test Environment zo nu en dan de mogelijkheid hebt om nieuwe maps te testen en te kijken of alles een beetje werkt. Op die manier hebben we kennisgemaakt met maps als Brusilov Keep en Albion.

Er zit echter één klein addertje onder het gras: als je gebruik wil maken van deze mogelijkheid, dan moet je in het bezit zijn van een Battlefield 1 Premium Pass. Met die pass ben je verzekerd van alle nieuwe dlc-uitbreidingen en andere voordelen, waaronder dus toegang tot de nieuwe CTE-servers.

Heb je zo’n pass en lijkt het je wat om nieuwe dingen uit te proberen? Kies dan in het hoofdmenu voor de optie ‘More’ en kies vervolgens voor de optie Community Test Environment. Daar kun je je opgeven en vervolgens losgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Battlefield 1-spelers op de Consoles krijgen Test-servers
Sluiten