Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 26 okt 2021

Battlefield 2042 trailer komt Call of Duty-fans wel heel bekend voor

Over iets minder dan een maand kunnen gamers eindelijk weer eens aan de slag met een gloednieuwe Battlefield game. Op 19 november verschijnt Battlefield 2042 waarmee spelers een blik in de toekomst kunnen werpen. Een toekomst waarin iedereen, blijkbaar, heel de dag de tekst ‘what a time to be alive’ schreeuwt.

Het team achter Battlefield 2042 probeert de hype rondom de game groter te maken door de lancering van een nieuwe trailer. Een trailer die volledig gericht is op het jaar 2042. Waar dat idee ontzettend tof is, komt de uitwerking iets minder goed uit de verf.

Battlefield 2042: what a time to be alive…

De nieuwe Battlefield 2042 trailer draait volledig om de toekomst. We zien hoe de wereld er in 2042 uitziet en hoe ontzettend blij de mensen zijn dat ze bestaan. Dat leiden we af van het feit dat de zin ‘what a time to be alive’ drie duizend keer wordt uitgesproken.

Toch geeft de trailer toch een goede indruk van wat je precies te wachten staat. Mensen die niets rondom Battlefield 2042 hebben gelezen of hebben gezien zullen direct weten dat dit een toekomstgerichte shooter wordt. Een toekomst waarin Tampa Bay Buccaneers Quarterback Tom Brady nog steeds de beste aller tijden is. Een geinige verwijzing naar het feit dat de 45-jarige atleet anno 2021 nog steeds uitstekend werk levert.

Call of Duty’s Surprise trailer

Toch viel me iets bijzonder erg op aan de trailer. Ik had namelijk het gevoel dat ik al zoiets gezien had en na een kleine zoektocht op YouTube bleek dat gevoel te kloppen. Hoe geinig deze Battlefield 2042 trailer dan ook is: heel origineel is hij niet.

Call of Duty fans zullen de trailer namelijk als geen ander kennen. In 2012 bracht Activision namelijk de ‘Surprise’-trailer van Call of Duty: Black Ops II uit. In deze trailer zaten een hoop bekende bekkies die zich allemaal in de toekomst bevonden. En ja, ook in deze toekomst sprak iedereen dezelfde woorden uit:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Battlefield 2042 trailer komt Call of Duty-fans wel heel bekend voor
Sluiten