Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 mei 2019

‘Battlefield 5 en A Way Out komen naar EA Access’

Laatst brachten we het nieuws dat EA Access binnenkort ook beschikbaar zou gaan worden op de PlayStation 4. Tot nu toe is de service beschikbaar voor de pc en de Xbox One. Het is een abonnementssysteem, waarbij je maandelijks een bepaald bedrag betaald en in ruil daarvan toegang krijgt tot een groot aantal games die Electronic Arts beschikbaar heeft. De nieuwste games moet je echter nog steeds kopen, maar krijg je vaak via EA Access wel een uitgebreide trial, waardoor je de game tien uur kunt proberen. Nu lijkt het er op dat twee games straks ook worden toegevoegd aan EA Access.

Battlefield 5 en A Way Out naar EA Access

Het zou gaan om Battlefield 5 en A Way Out. Twee games die vorig jaar werden uitgebracht. A Way Out verscheen begin 2018 en zou zodoende logisch zijn dat hij ruim een jaar na zijn release aan de bibliotheek wordt toegevoegd. Maar Battlefield 5 is wat nieuwer. Deze kwam eind 2018 uit en wordt nog voorzien van verschillende contentupdates. Het gerucht dat deze games worden toegevoegd komt door de onderstaande trailer, die gemaakt is om de service voor de PlayStation 4 aan te aankondigen. Daarin zien we games als Battlefield 5 en A Way Out.

Nu zou het kunnen dat in het geval van Battlefield 5 verwezen wordt naar de trial die je van de game kunt proberen. Als EA Access-lid kun je de multiplayer zo’n tien uur lang proberen. Toch ben ik eerder geneigd om te stellen dat het hier gaat om een daadwerkelijke volledige release. Daarbij helpt het ook dat de service pas over twee maanden op de PlayStation 4 wordt uitgerold. EA Access op de PlayStation 4 staat gepland voor juli. Als het dan om eind juli gaat, dan zou dat een mooi moment zijn om een game als Battlefield 5 aan de portfolio toe te voegen.

Reageer op artikel:
‘Battlefield 5 en A Way Out komen naar EA Access’
Sluiten