Jelle van Es
Jelle van Es Games 13 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Battlefield 5 een modus armer: dit verdwijnt uit Firestorm

Battlefield 5 Firestorm is variant waarin je als speler in een Battle Royale-modus wordt gezet. De modus is een paar maanden geleden aan de game toegevoegd en heeft altijd een beetje gevoeld als een moetje van de uitgever. Tijdens de originele onthulling was de modus er niet, maar toen Activision aankondigde dat Call of Duty 4 Black Ops met Blackout zijn eigen Battle Royale-modus zou komen, besloot EA ook een modus voor Battlefield 5 aan te kondigen. Hij is nu een paar maanden beschikbaar en nu heeft de ontwikkelaar al besloten om een modus uit Firestorm te halen.

Battlefield 5 Firestorm niet meer met zijn tweeën speelbaar

De mogelijkheid om de game in Duos te spelen wordt verwijderd. Die modus is er één waar ontwikkelaar Dice in Battlefield 5 Firestorm nooit veel van had verwacht. De modus werd in eerste instantie als een tijdelijke optie gelanceerd. Vervolgens wilden gamers dat de modus beschikbaar bleef en werd daar gehoor aan gegeven. Maar nu blijkt dat de game eigenlijk te weinig in de variant van duos wordt gespeeld. De meeste mensen spelen de game in een volledig squad van vier man of gaan in hun eentje aan de slag.

Battlefield 5 firestorm Battlefield V

En zodoende wordt die mogelijkheid nu uit de game gehaald. Het is niet langer meer mogelijk om in matchmaking voor die optie te kiezen. Volgens de ontwikkelaar gaat men hiermee terug naar het originele plan, maar het lijkt er tegelijkertijd ook gewoon op dat er niet genoeg spelers zijn die echt los gaan met de Firestorm-uitbreiding. Dat kan zijn omdat de standaard multiplayer al sterk genoeg is, maar kan ook te maken hebben met het feit dat de modus pas zo laat aan de game werd toegevoegd, waardoor veel gamers al weer iets anders zijn gaan spelen. Dat is iets dat vaak gebeurt na de release van een game.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Battlefield 5 een modus armer: dit verdwijnt uit Firestorm
Sluiten