Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 apr 2020

Battlefield 5 krijgt in juni zijn laatste update

Battlefield 5 verscheen eind november 2018. Dat is dus alweer lichtjaren geleden. Toch is de ontwikkelaar nog altijd bezig met het uitbrengen van nieuwe content voor de game. Maar daar komt binnenkort een einde aan.

Op hun blog heeft ontwikkelaar DICE laten weten dat er in juni nog één grote update komt. En daarna is het klaar met nieuwe content. Wel zal de ontwikkelaar de game voorzien van Community Games Updates en anti-cheat mogelijkheden.

Battlefield 5-ondersteuning komt tot een einde

Hoewel het natuurlijk jammer is dat er in juni een einde komt aan de reeks aan nieuwe content voor Battlefield 5, is het tegelijkertijd zo dat de game ruim anderhalf jaar na zijn release nog ondersteund wordt. Dat terwijl een gemiddelde Call of Duty-game een maand of acht na zijn release de laatste update krijgt. Dus wat dat betreft laat de ontwikkelaar zich van zijn beste kant zien. Maar aan de andere kant krijg je elk jaar een nieuw deel in de Call of Duty-reeks en mis je nu dus eigenlijk uitzicht op iets nieuws.

Voordat het juni is, krijgen we op 29 april de laatste update voor de huidige contentupdate. Dan wordt namelijk Chapter 6, Into the Jungle afgesloten. De grote vraag is natuurlijk wel wat de nieuwe update in juni voor Battlefield 5 gaat betekenen. De ontwikkelaar spreekt op dit moment over nieuwe content, wapens en verbeteringen op de gameplay. Maar eerlijk gezegd hebben we al vele gezichten van de Tweede Wereldoorlog in de game beleeft, dus we zien benieuwd wat er gaat gebeuren.

Na deze update gaat de ontwikkelaar nog wel wat dingen doen. Zo krijg je als speler de mogelijkheid om bepaalde content vrij te spelen die je tot nu toe gemist hebt en krijg je nog wekelijks Battlefield Currency als beloning voor jouw inzet. Kortom, er is voorlopig nog genoeg te beleven. Hopelijk wordt wel snel een vervolg aangekondigd, zodat we iets hebben om naar uit te kijken.

Reageer op artikel:
Battlefield 5 krijgt in juni zijn laatste update
Sluiten