‘Battlefield 5 krijgt co-op en lootboxes’

Battlefield 5 is nog helemaal niet aangekondigd, maar dat neemt niet weg dat er verschillende partijen zijn die alvast wat informatie over de game hebben. De belangrijkste bron is Venture Beat, die stellen een interne bron te hebben die hen voedt met informatie. Zij waren ook de partij die als eerste melding maakte van de game en dat hij zich zou gaan afspelen in de Tweede Wereldoorlog. Maar nu hebben we nog wat extra informatie over het nieuwste deel in de reeks.

Battlefield 5 krijgt co-op en meer

Zo zou Battlefield 5 een cooperatieve modus gaan krijgen, waarbij je Conquest-achtige missies gegooid wordt en samen met een vriend of vriendin het beste van te maken. Het is niet voor het eerst dat een Battlefield-game een cooperatieve modus krijgt, maar de laatste keer was in Battlefield 3, dus dit zou een interessante toevoeging zijn.

Verder zal de singleplayermodus van Battlefield 5 dezelfde route bewandelen als die van Battlefield 1. Dat betekent dat je meerdere kleine, losse verhalen voorgeschoteld krijgt, waarbij je de mogelijkheid hebt om verschillende fronten in de oorlog te aanschouwen. Het werkte in Battlefield 1 behoorlijk goed, dus wat dat betreft mag het idee wel terugkomen.

Battlefield 5

Er is ook wat minder goednieuws. Ondanks dat Electronic Arts behoorlijk in de fout is gegaan met de lootboxes in Star Wars Battlefront 2, komen ze in Battlefield 5 gewoon terug. Gelukkig zou het gaan om lootboxes die alleen cosmetische verbeteringen kennen, zodat je dus niet beter wordt wanneer je geld uitgeeft. Toch zijn we benieuwd naar wat voor soort items je daar dan in gaat vinden. Je bevindt je immers in de Tweede Wereldoorlog, als we de geruchten mogen geloven. Een roze machinegeweer zou dan niet echt passen.

Battlefield 5 zou dit najaar moeten uitkomen. We verwachten dat de game in mei wordt onthuld en vervolgens rond de E3 in Los Angeles op EA’s eigen Play-event speelbaar is. Tot die tijd hebben we natuurlijk nog Battlefield 1.

Reageer op artikel:
‘Battlefield 5 krijgt co-op en lootboxes’
Sluiten