Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 aug 2018

Battlefield V legt meer nadruk op het spelen in teams

Natuurlijk, je kunt Battlefield V nog altijd spelen als een klassieke lone wolf. Iemand die in zijn eentje opereert. Je draagt dan wel bij bij de doelen die er zijn, maar je bent voornamelijk met jezelf bezig. Dat lijkt een doorn in het oog te zijn van ontwikkelaar DICE, die wilt dat er in Battlefield V nog meer wordt samengewerkt. Wat dat betreft is het logisch dat er meer nadruk wordt gelegd op de squads, die in de game bekend staan als Companies. In een nieuwe trailer worden de verschillende mogelijkheden uitgelegd.

Werk samen in Companies in Battlefield V

Voordat je echter goed kunt gaan samenwerken, is het zaak om de verschillende soorten soldaten vrij te gaan spelen. Op die manier kun je in je uiteindelijke squad een goede rolverdeling gaan oppakken, zodat iedereen zijn eigen unieke rol heeft en daarmee aan de slag gaat.

Qua rollen heb je de Recon, die het moet hebben van het spotten van vijanden en met een sniper op grote afstand af te knallen. De Assault-soldaat is van meerdere markten thuis en ideaal om vijanden mee uit te schakelen. De Medic zou in dit nieuwe deel meer mogelijkheden hebben om teamgenoten in leven te houden. En tot slot heb je de Support-classe, die de mogelijkheid heeft om barricades op te werpen en van daaruit de vijanden te bestoken.

Battlefield V

Ook nieuw is de mogelijkheid dat je binnen de classes die je vrijspeelt, upgrades kunt gaan doorvoeren. De game maakt daarbij gebruik van een soort van skilltree, waarbij je bij het behalen van een bepaald niveau een keuze moet maken die het beste bij jouw speelstijl past. En het liefst ook binnen dat van je team.

Battlefield V komt op 19 oktober uit. Op 6 september krijg je echter alvast een voorproefje met een open beta van de game.

Reageer op artikel:
Battlefield V legt meer nadruk op het spelen in teams
Sluiten