Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 aug 2018

Battlefield V komt een maandje later uit

De maand oktober leek een maand te worden waarin we elke week een belachelijk dikke game kregen voorgeschoteld. Op 5 oktober zou Assassin’s Creed: Odyssey verschijnen. De week daarop was het de beurt aan Call of Duty Black Ops 4. Vervolgens kregen we Battlefield V. En de maand zou op 26 oktober eindigen met Red Dead Redemption 2. Uitgever Electronic Arts gooit nu echter roet in het eten. De game Battlefield V wordt namelijk uitgesteld. In plaats van 19 oktober komt de game nu uit op 20 november.

Iets langer wachten op Battlefield V

Nu is dit niet een extreem grote verandering. Een maandje is te overzien en er zijn genoeg andere games die zijn verschenen. Toch is het wel jammer dat we een maand extra moeten wachten. Volgens ontwikkelaar Dice is het uitstel voornamelijk te danken aan de feedback die het bedrijf heeft gekregen. Op verschillende events en tijdens de Closed Alpha zou de community Dice hebben verteld dat er meer focus moest komen op de squad play. En om dat goed voor elkaar te krijgen, heeft de ontwikkelaar iets meer tijd nodig.

Battlefield V

Een deel van de aanpassingen is overigens al doorgevoerd. Waar de game zelf wordt uitgesteld, blijft de datum voor de open beta gewoon staan. Dat betekent dat je op 6 september alsnog een mooi voorproefje kan krijgen op hetgeen dat komen gaat en wellicht al iets van de veranderingen merkt. Mits je hem natuurlijk daarvoor heb gespeeld.

Dice denkt dat de extra tijd er voor kan zorgen dat de laatste aanpassingen goed worden verwerkt en het product zelf dus beter wordt. Nu betwijfel ikzelf of een maand tijd echt zoden aan de dijk zet en of dit niet gewoon een tactische zet is om de drukke oktober-periode te omzeilen, maar dat is natuurlijk wel gissen.

De game komt dus op 20 november en is dan beschikbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Battlefield V komt een maandje later uit
Sluiten