Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 okt 2018

Battlefield V krijgt pas in maart zijn Battle Royale-modus

Battlefield V krijgt een Battle Royale-modus. Dat werd tijdens de E3 van dit jaar tussen neus en lippen door naar buiten gebracht. Toen voelde het al een beetje als een reactie op het feit dat Call of Duty Black Ops 4 met een Battle Royale-modus kwam. En nu is duidelijk geworden dat je voorlopig nog niet met de modus in Battlefield V aan de slag kan. Deze wordt namelijk pas in maart van volgend jaar uitgebracht.

Voorlopig geen Battle Royale in Battlefield V

Electronic Arts en ontwikkelaar Dice hebben hun plannen voor de periode na de release op 20 november naar buiten gebracht. In de vorm van Tides of War krijg je de maanden na de release om de paar weken nieuwe, gratis, content voorgeschoteld, zodat er van alles en nog wat is te doen. Maar de Battle Royale-modus genaamd Firestorm komt pas in de periode na maart 2019. Firestorm is overigens gemaakt door Criterion, die je voornamelijk kent van de Burnout-games en de laatste jaren vooral in een ondersteunende rol games mede helpt ontwikkelen. Volgens de ontwikkelaar is Firestorm een mix tussen traditionele Battle Royale-elementen en Battlefield-kenmerken. Zo kun je aan de slag met verschillende voertuigen terwijl de omgeving waarin je speelt steeds kleiner wordt.

Battlefield V

Naast deze update krijg je daarvoor ook twee andere grote updates. In de periode tussen december en januari krijg je bijvoorbeeld de Panzerstorm map, die vooral draait om de strijd met tanks. Ook krijg je een nieuw hoofdstuk van de War Stories, de singleplayer-ervaring van de game. Het tweede hoofdstuk van de uitbreidingen wordt het onderdeel Combined Arms aan de game toegevoegd, waarbij je met drie andere spelers een cooperatieve ervaring krijgt voorgeschoteld. Ook komen er twee nieuwe modi, waaronder het populaire Rush.

Battlefield V

De ontwikkelaar heeft daarnaast ook nog plannen voor de periode die hierop volgt, maar komt daar later op terug. Wil je meer lezen over Battlefield V? Kijk dan hier. De game zelf komt zoals gezegd op 20 november uit en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Reageer op artikel:
Battlefield V krijgt pas in maart zijn Battle Royale-modus
Sluiten